hrana brez maščobe
jaz npr. olja v solati prav nic ne pogresam
v miksercek si stisnem limonin sok, dodam zacimbe (drobnjak, cesen, origano), dodam zlico nemastnega jogurta, zlico gorcice (sicer ne vem, ce vsebuje mascobe, ker prav tako rigorozno ne gledam…ti pa kar poglej), dodam malcek soli in popra in malce ohladim ter polijem po solati.
kuhano zelenjavo, katero skuham v pari (por, korencek, krompir, blitvo) ohladim, posolim in cez polijem limonin sok in pojem kot solato. na vse se navadis. to je ostalo iz casa moje diete. tako sem se navadila na osnovne okuse in zdaj zelo redko dodajam ekstra dodatke, ki so navadno samo kaloricne bombe (npr. testenine si naredim samo s paradiznikovo omako, brez nicesar, razen zacimb seveda. Vcasih sem mislila, da brez naribanega parmezana ali kakega sira ne gre, pa se navadis. Na vse se navadis.)
To, kar je napisala Bibita, sem mislila tudi jaz napisati:)))
Ravno pri dietni harani se lahko naucimo, kako dobrodosla so zelisca in zacimbe. Zaradi njih hrana postane lahko zelooo okusna.
V tak koktail za solate rada dam v jogurt se malo vlozenega hrena, nariban
gomolj sladkega janeza, korencek, naribano cebulo, tudi koscek bolj kislega jabolka je OK. Ko pogruntas, kaj ti je vsec, se naucis tudi kombinacij.
Vcasih pa naredim dresing samo s svezim zmiksanim ali spasiranim paradiznikom – bazilika, origano, sol, poper…
Gspaco juha je pa poleti zakon. Lep pozdrav
Hehe, jaz imam pa zelo rada (in oči tudi) avokado in gorčico 🙂 Avokado, ne mi zamerit, samo spomnila sem se ko sem videla tvoj nick 🙂
Drugače pa avokado sam vsebuje veliko maščob, seveda nenasičenih, a za zlatko to pač ne pride v poštev….Je pa odlična kombinacija, zalsti če dodaš malo sesekljane čebule, popra, soli in olivnega olja – poskusite, super je!
LP
Forum je zaprt za komentiranje.