Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika biskvit z okusom kave

biskvit z okusom kave

Hvaležna vam bom za nasvet, ko se bom lotila torte
za eno plast vem, da mora met okus po kavi – zanima me, kako naredite biskvit: mu dodate par žlic kave al kako?
hvala …

kara, priznam, da nimam odgovora zate, a me je ta hip spodnji post o čokoladni kremi napeljal na eno misel ob tvojem naslovu.

Ali je katera delala na tak način kot čokoladno kremo kavino? Recimo, da bi namesto kakava v smetano dala Nescafe oz. kakšno drugo instant varianto kave? Recimo brezkofeinsko?

Hej!

Biskvit delam tako, kot bi dodala potem kakav v prahu ali naribano cokolado; Nescafe dobro razmesam, da se malo zapeni z malo, ampak res malo mleka ali se raje vode, da nastane bolj kremasta zmes.

Rumenjake dobro stepam s sladkorjem , da se zgosti in naraste. Temu dodam kavo, moko in na koncu trd sneg beljakov.

Kavna krema: 30 dag surovega masla, 4 rumenjaki, 25 dag sladkorja, 6 zlic mocne crne kave, 3 dag cokolade ali kakava

Surovo maslo dobro umesamo, da se malo speni( ce dodas res scepec moke, se prej razmesa).Pridenemo rumenjake, saldkor, kavo in nekoliko zmehcane cokolade ali zlico kakava.

Tako pise v moji kuharici. Toda ne delam , ker so surovi rumenjaki.

Delam po “lastnem” receptu.Kremo iz rumenjakov in sladkorja stepam nad paro, da se zgosti. Posebej umesam maslo z Neskafe instant kavo (raztopljeno kot zgoraj), lahko se malce stopljene cokolade ali pa ne. To dodam ohlajeni jajcni kremi. Na koncu se majhno zlicko ruma.
Varianta je namesto masla smetana; tako kot cokoladn krema s smetano, o kateri je sprasevala forumovka danes.

meni je kavina krema zelo vsec:)

Jaz pa tortne oblate le navlažim z dobro kavo in malo ruma. Krema je kar iz smetane in čokolade. Okus je zelo dober!

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close