lambada
recept je tisti ki sem ga dobila tukaj…ta s sokom se mi je strdila ni se mi pa strdilo tisto z mlekom…no pa še recept:
lambada
BISKVIT: 4 jajca, 25 dag sladkorja, 30 dag moke, 1 pecilni prašek, 1 dcl olja, 1 dcl mleka
Jajca, sladkor penasto vmešamo. Postopoma dodajamo mleko, olje ter moko s pecilnim. Zmes vlijemo v namaščen pekač in pečemo pri zmerni temperaturi.
PRELIV: 1,5 l pomarančnega soka (juice), 2 vanilijeva pudinga, 6 žlic sladkorja, 2 žlici jedilnega škroba
Preliv pripravimo po navodilih za kuhanje pudinga, le da mleko nadomestimo s pomarančnim sokom in dodamo še jedilni škrob.
KEKSI: 50 dag blok keksov Picnik (Balkan piškoti)
KREMA: 1,2 l mleka, 10 žlic sladkorja, 3 žlice ostre moke, 2 žlici jedilnega škroba, 15 dag margarine
Mleku (1 l) dodamo sladkor in ga segrejemo. V 2 dcl mleka zamešamo ostro moko in jedilni škrob. Tako pripravljeno zmes vlijemo v prej segreto mleko. Kremo pustimo, da se ohladi, nato ji dodamo penasto stepeno margarino.
PRIPRAVA:
Vroč biskvit prelijemo s pripravljenim prelivom in takoj prekrijemo s Picnik keksi Koestlin. Pustimo, da se ohladi. Premažemo s kremo in po želji okrasimo z raztopljeno čokolado.
lp
Prvo kremo z mlekom kuham po navodilih. V malo hladnega mleka vmešam moko ,škrob in sladkor ter vse to zakuham v ostalo vrelo mleko. Počasi mešam, da se zgosti, kot če kuhaš puding. Preden odstavim takoj vmešam margarino (margarino ne smeš posebej stepati kot pri ostalih kremah). Še toplo kremo namažem na biskvit, počakam, da se ohladi. Med tem skuham drugo kremo iz soka in tudi to še toplo namažem na prvo kremo.
Forum je zaprt za komentiranje.