Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čiščenje kuhinje

Čiščenje kuhinje

Zanima, me s čim se najlepše očisti kuhinja. Mene posebno morijo odtisi prstov na kuhinjskih omaricah. Sinoči sem vse očistila in oprala z raztopino detergenta za pomivanje posode. Danes pa je posijalo sonce (zato se vse bolje vidi) in tam okrog ročajev je še vedno vse lisasto. Preveč agresivnih čistil se bojim, saj so omarice le lakirane.
Saj vem še vedno se najbolj obnese drgni trik, ampak jaz imam še vedno upanje…
LP!

Jaz čistim s tistim čistilom proti maščobi. Posebej okoli ročk. Drugače pa, če jih operem jih dodobra obrišem s paprinatimi brisačkami da ni lisasto.

________________________________________________________ <http://matjer.moj-album.com/>

Jaz cistim s cistilom od A****,L.O.C.Plus in sem zelo zadovoljna.Elemete naspricam in obrisem s krpo in ni vec sledi mastnih prstov.

Hej!

Imela sem obdobje hudih alergij na skoraj vse:( , da ne govorim o cistilih.
Tako sem cistila v glavnem s kisom v topli vodi.
Gospa, ki mi pomaga 2 x na mesec, ima pa najraje salmijak, pa ne tistega, ki ga prodajajo pri nas ( zelo oster).
Kupim ga v Italiji: Amoniaca per uso casalingo ….salmijak za gospodinjstvo. Je prijetnega vonja in ni oster.
Da ga po navodilih v vodo ali pa kaksen trdovratnejsi odtis podrgne kar s krpico, namoceno s cistim. Zelo lepo ocisti vse mastne madeze.

Sama pa najraje uporabljam tiste magicne krpe ( v kolikor so magicne).
Na sreco so kuhinjski elementi res kvalitetni in vsa vrata tako obdelana, da gre hitro stran. Pazim tudi, da cistim sproti. Lp

Sprotno čiščenje na pol leta pa še čistilo pronto za lesene površine- za razrečit z vodo in pa potem čez pronto s čebeljim voskom- mleko.

Kar se kuhinjskih omaric tiče, se podpišem pod zgornji post od 55, tj. pronto za lesene površine, ker so pač vratca lesena.

Drugače bi rada pritaknila vprašanje; namreč meni pa se zdi, da je kuhinjski pult lisast, četudi je pomit. Vidi se samo od strani, če pogledaš proti soncu. Pult je tak, kot se ga pač kupi pri vseh kuhinjah, vzorec je peščeno marmoriran, da se običajno nič ne vidi in je čisto ok. Verjetno ne smem drgniti s čim bolj agresivnim ali žičnatim… Na pultu sicer delam vse, tudi piškote iz krhkega testa izrezujem direktno z modelčki na pultu, vendar saj to vendar ni nož, tudi pritiskam ne.
LP Mimi

Da, Pronto proizvodi za nego lesa so imenitni. Salmijak sem omenila za kaksen trdovraten masten madez.

Mimi, ko je sestra dobila novo pohistvo, je ze v naslednjih dneh postrani pogledala plosco ( tako kot ti omenjas), ko jo je lepo obrisala. Ne bos verjela…ze takrat je razburjena ugotovila, da se poznajo take razice, kot bi bile zareze. Pod prsti se nic ne cuti. Sla je potem gledat tudi tisti izrezani del za korito in stedilnik, ki je bil shranjen in se ne uporabljen – isto.
Z vrha nevidno! Ko je to omenila mozu, je rekel, naj ne gleda po strani in proti soncu. Moski!!

Mogoce je tudi pri tebi tako in nisi ti nic kriva:)

Pri moji tega ni. Lep pozdrav

Hm, tudi moj bi tako rekel, torej je vse v redu.

Žal se jaz spomnim, da nov pult ni bil takšen. Saj niso razice, bolj lise. Na nek način je vseeno spremenjena površina, da svetloba drugače odseva…
Ah, bo že.
LP Mimi

Jaz imam omarice prebarvane z barvo, da so popolnoma gladke. Tako, da jih preprosto čistim samo s čistilom za steklene površine. Malo posprejaš in gredo “prsti” zelo hitro stran. Se pa zaradi tega, ker so površine gladke na njih zelo hitro poznajo vsi prstni odtisi, sedaj ko sva še sama niti ni tako pomembno, če bo kdaj prišel otroček pa bo to malo večji problem. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close