pečica in steklokeramična plošča
Tukaj ste same dobre kuharica in se zato obracam na vas z vprasanjem katero steklokeramično ploščo in katero pečico izbrati? Katere funkcije naj ima, na kaj je treba biti pozoren? Odločam se za nakup nove, pa je na trgu malo morje različnih pečic in steklokeramičnih plošč zelo različnih cenovnih razredov. No, ne bi ravno najdrazjih modelov…
Hvala in vsem zelim lep dan, Natasa
Oboje imam Gorenje 10 let….izredno zadovoljna.
Ce bi se enkrat kupovala, bi pazila predvsem, da zgornje grelo lahko z gumbom spustis navzdol, da lahko strop pecice lepo obrises. Obstojajo ze take in neverjetno, kako lahko olajsa delo, ko ti nitreba s krpo med tistimi vijugami:(
Da resetka pride avtomatsko ven, ali vsaj, da lepo stoji v tistih stranskih lestvinah, ko jo izvleces , da se ne ziblje. To moja ima.
Ima tudi vse programe, ventilator in klasiko.
Plosca je krasna. Gumbe so klasicni ( okrasni); zavestno nisem zelela senzorskih.
Pogresam ovalni grelec; ima samo 4 okrogle.
Bodo se drugi povedali:) Lp
Sama imam oboje Blanco (staro skoraj pet let). Oboje mi dobro služi – keramična pološča ima senzorske tipke, enostavna za čiščenje. Drugega niti nisem iskala ;-)). Pečica nima tistih vodil, ki potegnejo protvan ven, takrat tega v bistvu pri bolj enostavnih modelih še ni bilo, zdaj ima menda že vsaka.
Mama ima v novi kuhinji oboje Gorenje – oboje zelo pohvali. Gorenje ima tudi pečice, katerih vrata ostanejo hladna – to se mi zdi praktično. Dražjih znamk pa ne poznam, tako da ne morem ravno priporočati ;-))
pri nas imamo tudi obe zadevi iz Gorenja in nismo kaj preveč komplicirali:
steklokeramicno plosco imam na 4 okrogle zadevo, od tega je 1 ovalna kuhalna plošča. Posebej sem pazila, da je zadeva na tipke in na senzorje in da nima nobenih vrtljivih gumbov – ker ce ti karkoli prevre – ti gre potem pod gumbe (če so na SKP) in potem težje čistiš.
kar se pa pečice tiče, imam tudi najbolj enostavno Gorenjevo – pazila sem, da ima vodila, tako, da lahko pekač izvelečem z rešetko vred… imam tudi kar nekaj programov od odotajanja do žar pečenja, ter pečenje za pizzo – vsega še sploh nismo sprobali… kar se pa čiščenja pečice tiče sem pa zadevo kopirala po moji mami – celotno pečico ima znotraj (razen stropnega dela) oblečeno v alufolijo in tako občasno zamenja zgolj njo. in to je resnicno najboljsa stvar kar se tice ciscenja pečice – nato jo obrises samo z vlazno krpo brez kakrsnihkoli kemikalij in drgnjenja…
kakorkoli ze, ugoden nakup zelim…
lp
Nika
Hej!
Nika,tole me pa zanima – alufolija. Jo sama postavis? Jaz sem jo zadnjic po ciscenju mislila dati pa na zgornje grelo ( med strop in grelom). Bi to tudi slo?
Gumbe imam pa na prednji strani, ne na plosci. Senzorski so zelo prakticni.
Tudi vrata ostanejo med pecenjem hladna. To se mi je zdelo res pomembno.
Skoda, da pri nas se nimajo na kuhalni plosci vdolbinaste grelne plosce za vok. Videla sem jih v Italiji. Lep pozdrav
Glede Alu folije: pred časom je bil pri nas serviser Gorenja (ma to je res že mnogo let nazaj) in je rekel da mu gredo dobesedno lasje pokonci ko zagleda alu folijo v pečici. Takrat me seveda še ni zanimal razlog zakaj se tega ne sme dajati notri, ampak vem da je bil precej ogorčen. Morda kdo drug ve kaj več o tem?
Pozdravcek Babi!
Pojma sicer nimam zakaj bi serviser lahko odsvetoval alufolijo – potem je ne bi smeli niti uporabljati, ko pečeš jedi in jih prekriješ z alu folijo…
Sicer pa bi tega serviserja z veseljem poklicala ob čiščenju pečice – mogoče bi potem spremenil svoje mnenje…
drugače pa pečico oblečem takole:
odstranim vsa vodila in mrežice, potem pa začnem na levem stranskem delu pečice na vrhu, vlečem folijo po tleh pečice in končam pri vrhu na desni starni zgoraj. Če pečica nima venntilatorja oblečem še zadnji del pečice. Nato postavim nazaj gor vodila, ki drzijo alufolijo, da dol ne pade… Na stropni del pa folije še nisem dajala… bi pa tudi lahko poskusila…
lp
Nika
Nekaj v zvezi z izkoristkom energije in škodljivostvjo je bilo govora (kot rečeno se nisem prav posebej zanimala). Glede čiščenja: jaz jo ne čistim prav pogosto priznam, ampak takrat pošpricam z čistilom (tistim pri katerem pečice ni potrebno greti), potem dejansko samo še obrišem z mokro krpo. Res pa je, da nit ne pečem jedi ki bi špricale nokoli po pečici ;-))
Sicer pa veš kako so serviserji ;-)). Enega sem vprašala kaj meni o uporabi raznih calgonit čistil (tisto ko daš v pomivalni stroj in ga na prazno poženeš), pa je rekel da maksimalno 2x na leto, ali pa še to ne. Da ne govorimo o calgonu za pralni stroj…. Strogo odsvetoval…
Morda pa delajo serviserji v prid firme, kdo bi vedel ;-))
Hvala za vse odgovore.
Pecice sicer nimam zaenkrat zamazane, ker nikoli ne pustim , da bi se ob naslednji peki ” umazanija zapekla”. Ampak tisto ciscenje stropa pod zgornjim odprtim grelom me vcasih res jezi:(((
Zato mi je pa zal, da tistega gumba, ki zniza zgornje grelo. Zdaj ga nekatere pecice ze imajo.
Da serviserji delajo za dolocene firme, je ze znano:)))
V glavnem pa upostevam njihove nasvete.
Pomivalni stroj pomijem s tistim posebnim cistilom kakih trikrat na leto. Se da tudi sprotno lepo ocistiti.
Snazilka, ki pomiva nase stopnisce v bloku je pa pogruntala, da s tem v vodi odstrani prav vsako umazanijo. Nisem se poskusila, razen tiste malenkosti, ki si jo pustim, da potem ocistim se tesnila -kot je svetovano na embalazi.
Lep pozdrav in cim manj zoprnega ciscenja Babi
Jaz imam povsem novo pečico in steklokeramično ploščo iz Gorenja. Obe, plošča in pečica, imata senzorske tipke in mi je zelo všeč. Pečico jaz čistim s programom za čiščenje. Ker ne pustim, da se mi umazanija zažre in prižge na steno pečice, je ta program povsem dovolj. Na koncu pečico še samo obrišem z vlažno krpo in to je to. Bolj me jezi plošča, ker se na njej pozna vsaka mini pikica, doma imamo klasičen plinski štedilnik na katerem se pol manj poznajo razne pikice od pečenja in kuhanja ipd.
Forum je zaprt za komentiranje.