Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj je to – NANA?

Kaj je to – NANA?

Ko sem po iskalniku brskala za receptom za prebranac (oz.Gravče natavče), se je v enem znašla beseda “nana”, za katero sklepam, da je neka začimba.

Kaj brezmesnega bi vi ponudile k prebrancu? Solato iz pečene paprike – O.K., kajmak odpade, ker mož ni ljubitelj .. Še kakšna ideja?

Pa še to. Iz različnih receptov nisem mogla razbrati, če se v pečici med peko posodo pokrije ali ne?

HVALA ZA POMOČ, LEP POZDRAV!

Za nano ne vem kaj je.

Zraven lahko ponudiš kakršno koli solato iz vložene zelenjave. Paprika, kumare, feferoni.

Jaz poznam varianto, ko pekač ni pokrit.

Lp, Ela S

Nana naj bi bila poprova meta (kolikor sem uspela najti na googlu), naj me kdo prosim popravi če se motim.

Kolikor jaz poznam prebranac se peče odkrit.

Ja, nana je zagotovo meta.

Naj se jaz potrdim, da je to poprova meta. Iz izkusenj nasvet:
V fizolovo jed jo dajte cisto malo, ker zna koga mocna aroma motiti.

Popece se vedno odkrito; zato tudi s. pasulj dam malo v pecico. Saj sta jedi podobni:) Ena z mesom, druga brez. Lp

Hvala vsem za odgovore. Torej grem v nabavo poprove mete .. žal sem tudi ugotovila, da mi je originalna madžarska mleta paprika šla po gobe – pred kratkim je mož v njej našel polno luknjic in malih živalic, tako da moram tudi to kupiti. Katero naj kupim? Mi kakšno posebej priporočate?

Hm, zanimivo, poprove mete se nikoli nisem dala v pasulj. Vedno pa cebulo, cesen, lovorjev list, kaksno brinovo jagodo.

Moram enkrat poskusit!

pozdravcek,

proxima

Zdravo!

Tudi jaz pekača ne pokrijem. Naši jedo zraven le kruh. LP

Jaz jem zraven pečene vegi burgerje(npr. Žitove),, pečeno rdečo papriko s česnom, oliv. oljem in peteršiljem), kajmak. Drugače pa poiskusite pasulj ali prebranac z dimljenim tofujem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close