Sok od kompota
Dobro jutro vsem 🙂
Imam eno vprašanje; danes bom delala kolač (spodaj bom dala eno krhko testo, kakšno, še ne vem :), gor pa bom naložila marelice, na drug del pa jabolka. Zgoraj bom najbrž dala mrežo iz testa, če mi ga bo ostalo dovolj).
Dala pa bom marelice iz kompota, zato ne vem, kam s sokom. Razmišljala sem, da bi v njem zakuhala puding, pa bi ga kar tako pojedli kot kremo.
Ima kdo še kakšno boljšo idejo?
Hvala že vnaprej in lep pozdravček!
Hej!
Ideja se mi ne zdi napacna.
Drugace pa jaz tisti sok razredcim, dodam malo limone in ohlajenega moz rad popije. Meni je prelsadko. Lahko ga tudi dodas kaksnemu sadnemu caju, ki se po okusu ujema. Ravno te dni kuham sadni marelicni caj. Seveda potem ni potrebno sladkati.
Ce bi delala doma sadni sladoled, ga lahko tudi dodas namesto mleka.
Lepo pomladno Gregorjevo Babi
U redu je tole s pudingom. Ohlejeno z malo sladke smetane!
Nekaj postov spodaj so o tem že pisale, pa tudi sama naredim tako hitro pecivo – pokuham jabolka (kot za kompot, a manj časa), jih naložim na piškote (ali biskvit, če je pri roki), v vodo od jabolk zakuham vanili puding (še prej bogato navlažim piškote) in potresem čez jabolka in piškote. Ko je ohlajeno dodam sladko smetano.
To lahko narediš kot torto, jaz pa navadno dam v male plastične posodice s pokrovom in ima vsak svojo porcijo, ko si zaželi.
No, tako sem se trudila celo dopoldne, da bi našla eno fino idejo za sok, potem pa pridem enkrat v kuhinjo in iščem pločevinko, mi pa fant reče: “Ja a ni blo to za v smeti?”
No, toliko o tem 🙂 Vsekakor bom kompot naslednjič takoj prelila in nekaj z njim naredila.
Pita pa je bila zelo dobra. Z breskvami in malo skute v krhkem testu.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.