Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ocvrte banane

ocvrte banane

Z brskalnikom ne morem najti nobenega recepta za pečene ali ocvrte banane. Lahko katera pomaga?

Banane razrežem poljubno in na malo masla popečem v ponvi. Dodam malo narezanih mandljev in polijem z žličko medu.

Za ocvrte naredi gosto jajčno testo, povaljaj in ocvri.

Miranda

banane prerezem podolzno,popecem na maslu,potresem z malo sladkorja /lahko tudi vanilij/,dodam nekaj kapljic limone…potem pa se flambiram.
ocvrtih ne delam. verjetno naredis neko sladko testo-kot mirandas. lp petra

Zanimivo, kako imas nekaj rad ali nimas. Razen presne, ne prezrele banane nisem pokusila na noben nacin. Enostavno nimam nobene zelje. Verjamem, da je lahko zelo dobro…
Potem razmisljam, ko kak otrok ( tudi vnuk) rece, da cesa ne mara, ko niti pokusil se ni. In starsi potem pravijo, poskusi in bos ugotovil, ali ti je vsec ali ne.
Ne gre in pika! Jaz, odrasla oseba ne morem pokusiti in reci ja ali ne, kaj sele otrok!

Mogoce je pri meni zaradi neke zime, ko so v nasem mestu podjetja preko sindikata prodajala banane za bagatelno ceno . Verjetno se je v Luki kaj zalomilo. Ljudje so jih kupovali cele skatle. In banano moras kaj kmalu pojesti. Kamorkoli sem prisla na obisk, je disalo po pecenih, ocvrtih in ne vem se kako narejenih bananah. Se mi je nekako upiralo. Isti obcutek kot pri jajckih.
Skratka, meni je dobra kar tako…se v sadni solati je ne maram.

Naredite dobro bananjo jed in uzivajte se zame:) Lep pozdrav

najbolje se ocvre s tempuro, dobi se na oddelku za “kitajsko hrano”.

Jaz jih prečno prerežem, popečem na maslu ali margarini (na obeh straneh) in na koncu dodam Nutelo. Ko serviraš lahko še priložiš kupčkek sladke stepene smetane. Je zelo hitro gotovo, vseeno pa je prava pravcata sladica, ki lepo izgleda in je slastna.

Banane imam rada samo surove in tudi te morajo biti ne preveč zrele. V sadni kupi jih tudi brez problem jem, drugje pa mi ne grejo. Sem provala ocvrte ( v kitajski), a nimam nobene želje, da bi jih jedla še kdaj. Sem pa po svoje podobna Babi: nekatere novitete težko provam ( ne vse).

Naredila sem jih enkrat, tako da sem jih namočila v malo gostejše testo za palačinke in ocvrla. Nihče jih ni hotel jesti. Vse so romale v smeti.

lp

meni so vsec flambirane – banane olupis, popeces na maslu (zraven lahko das malo sladkorja ali medu po okusu), obrnes – pazi ker se zlahka zlomijo, pa tudi pecene so en dva tri, potem pa prilijes malo ruma in prizges (pri tem pazis na lase in ostale vnetljive predmete v okolici). Zraven gre super sladoled in stepena smetana.

Skoraj nezrela banana je edina, ki jo lahko pojem:)
Opcija je edino zmešana z jogurtom ali zmiksana z ostalim sadjem:)
Nezrela, seveda:)

Moja teta pa zelo rada naredi to “hitro sladico” ,kot ji ona reče:

Banano na maslu popeče na hitro, da na krožnik, pokapa z medom, potrese s sezamom in zraven doda sladoled.

Jaz sem pojedla samo sladoled:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close