riba drugače ….
ali ste že poskusili ribo (oslič, škarpeno …)
v pekač položiš ribo (najbolje fileji) obložiš jo s kolobarji bučk, malancanov in paradižnika, malce posoliš in začiniš z začimbami za ribe, poliješ z olivnim oljem in pečeš v pečici, zraven ponudiš kuhan krompir v kosih ter solato + vinček
želim vam dober tek ter praznovanje današnje dne
Hej!
Vcasih zavijem se v velik zep iz alufolije, da ostane sok z okusi notri.
Od zelisc rada uporabljam pehtran in semena sladkega janeza ali koromaca.
Tudi narezan gomolj je dober zraven.
Danes sem kupila krasno majhno svezo skarpeno in zdaj se pece.
Ponavadi imajo zelooo velike; ta je pa ravno za dva.
Pecem rada se ribone, mole, pa se marsikaj, kar ulovi svak:)))
Lep dan Babi
Kakšne izkušnje imate z zmrznjenimi ribami. Jaz imam tak odpor do zmrznjenih rib, da jih nikoli ne kupim. Potrebujem kakšno spodbudno besedo za pripravo zmrznjenih rib, drugače se jih bom še naprej izogibala. Katere zmrznjene ribe kupujete (in kje) ter kako jih pripravljate.
Nizke zunanje temperature so prav primerne za nakupovanje zmrznjenih izdelkov, ker jih lahko varno prinesemo domov.
Hej!
Imam res sreco, da svak pogosto kaj ulovi in tudi ribarnica je dobro zalozena. Sveza riba je res kar obcutno drazja. Da se narediti dobro tudi z zamrznjeno…Vendar, samo ta primerjava: Skarpena je ena najokusnejsih rib…a zamrznjena je samo se priblizek. Mogoce tudi zato, ker je jadranska riba ena najboljsih. Zamrznjene so pa vse iz Atlantika ali Severnega morja.
Tudi skampi so v glavnem od tam. Tako mi je povedal prodajalec rib.
Predsodkov pred zmrznjeno ribo pa nimam. Lep pozdrav
Hej!
Vceraj sem povedala, da sem pekla skarpeno. danes pa mi je svak prinesel ze ociscene zjutraj ulovljene 4 mole.
Naredila sem jih v pecici, kot je zgoraj napisala Pust.
ker pri ribi nimam prevec rada paradiznika, sem ga spustila. Dodala pa sem
na tanke rezine narezan 1 krompir, bucko ( ki je bila zelooo draga), jajcevec, sladki janez. Vse pokapljala z limoninim sokom. Za prste obliznit. Moz je s skorjo kruha pomazal se pekacek.
Se mi pa je zgodila nezgoda, da sem kar zalostna:(
Imam kar nekaj keramicnih posod za pite in podobno. Vse so ognjevarne.
Seveda sem zelela poloziti na mizo v estetski podobi.
Ker je ta ena starejsih, sem hotela narediti v njej( prepricana, da je tudi ta taka). Saj v pecici zdrzi, ampak sem dala najprej na plosco, da bi se med nalaganjem ze malce pogrela. Ko sem se za trenutek obrnila, je nekaj pocilo in zadisalo po olju. Slo je na tri kose. Dobro, da ni bila tista, ki mi jo je podarila sestra. Bila bi se bolj zalostna.
Potem sem prelozila v navaden pekacek; figo se estetika!!
Dobro pa je bilo:) Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.