Kmečka pojedina za zelo zahtevnega gosta
Pozdravljene!
Zadnjič smo bili z sorodnikom na kosilu na kmečkem turizmu in je bil čisto očaran, še posebej ga je navdušila navadna dušena rumena koleraba, natakarju je celo rekel, če lahko še dobi tisto rumeno repo … Kosilo je bilo čisto preprosto, nekaj vrst mesa (tudi krača), tista dušena koleraba, dušeno sladko zelje (ali pa je bil ohrovt, se ne spomnim točno), tenstan krompir in solata s fižolom. Gospod je bil že povsod in jedel že (skoraj) vse, zdi se mi, da mu hrana že od povsod gleda ven … , moj mož pa je bleknil, da če mu je ta hrana tako všeč, naj pride naslednjič k nam na tako pojedino, saj jo imamo skoraj vsak teden … (mislil je predvsem dušeno zelenjavo in tenstan krompir).
Torej, kaj naj pripravimo, da ne bo isto, kot je jedel 3 tedne nazaj v gostilni, pa da vseeno lahko rečemo, da je “kmečko”. Ker je – oprostite izrazu – tip sicer zelo nadut, bi mu najraje naredila koruzni sok in mu ga ponudila v leseni skledi in z leseno žlico …
Vnaprej hvala in prijazen pozdrav,
M.
1 Missy, to si me nasmejala:))) Da, mozje znajo veckrat povabiti na nekaj, kar imamo vsak dan na mizi. Ze dozivela.
Ce mu je bila rumena koleraba tako vsec, zakaj je ne bi ponovila. Petrin predlog, da meso zamenjas s kaksno klobaso (kuhano ali peceno), je zelo v redu.
Prav gotovo ga bos s kuhanimi struklji tako ocarala, da bo se veckrat prisel:) Raje razmisli:)
Ves, meni je pikantna lecina omaka zelo vsec in jo vedno ponujam. Moram reci, da gostom tudi. Prija k vsemu.
Lep pozdrav ( se zdaj se smejem) z obale Babi
Mogoče pa koruzni sok (ali močnik) niti ne bi bil tako slab za začetek namesto juhe, sploh če ga delaš na vodi in ne na mleku.
Nadaljevanje pa klasika: pečenice, krvavice, kuhane klobase, kuhano prekajeno meso (karkoli od tega) in zraven kislo zelje ali repa, v kosih krompir, dušena koleraba, dušeno rdeče ali belo zelje ali ohrovt, lahko tudi kuhani sirovi štruklji.
Aha zdaj sem se spomnila. Nekje sem jedla namesto krompirja ali riža, zraven zelo gost kuhan ričet. (izgledal je kot zelenjavna rižota) Bilo je zelo dobro.
Lp, Ela S
ps: izbirčneži naj si sami kuhajo (he he he) ali naj gredo v macdonalds jest
Hej Ljubljancanka!
Tu sta dva linka – prvi je ponovljen recept za leco v pikantni omaki, drugi pa se o raznih jedeh z leco. Upam, da bo prijelo, ker mi vcasih ponagaja:)
Upam, da ti bo vsec:) Lp
Ps.: Odgovor: Ne najde. Mogoce je samo trenutno:(
Ko sem vpisala v iskanje Leca v pikantni omaki, mi je odprlo. Link pa noce.
Grrrr:((
Hvala za recept za lečo v pikantni omaki. Ta recept poznam in sem nanj malo pozabila. Lečo pripravljam kar pogosto, ampak brez recepta po občutku dodajam začimbe in zato pogosto pozabim na nekatere začimbne dodatke, po drugi strani pa me pogosto zanese na indijske začimbe. Dobrodošla je sprememba, da bo nabor začimb malo drugačen.
Forum je zaprt za komentiranje.