Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Silikonski pekač za muffine

Silikonski pekač za muffine

Pozdravljene!
Po prebiranju foruma smo se končno odločili in kupili silikonski pekač za muffine in še enega za potičko. In smo včeraj svečano odprli sezono peke mufinov (borovničevih) in so se nam vsi prijeli!!! Kakor sem prebrala na forumu, naj se v silikonskih pekačih ne bi prijemalo. Zdaj pa ne vem, ali bi vseeno morali modelčke s čim namazati? Prosim nasvet! Hvala!

Se kupijo tudi papirčki za v pekač, navaden, lahko pa namažete s čopičem olje pa bo.

Eka, res mi je zal, da se ti je to zgodilo. Sama sicer mufine pecem v papirnatih skodelicah in ker imam en kovinski model za mufine, silikonskega nisem dokupila.
Imam pa druge in resnicno nikoli ne namazem.
Za primer: biskvitna pogaca s sadjem se takooo lepo spece. To je podobno testo kot mufini, le da je v enem kosu. Medenjake sem tudi pekla brez problema.

Slisala sem tudi, da niso vsi silikonski pekaci enake kvalitete. Res ne vem.
Bo se katera povedala.

Lep pozdrav Babi

meni se tudi primejo v silikonskem pekace, kupljenem v merkurju za majhen denar; zadevo resujem s papircki

Resnično jih nisem še nikoli namazala in resnično se ni nikoli nič prijelo v njih. Morda gredo malo težje ven takoj ko jih vzameš iz pekača, zato jih sama pustim kakšno minuto ali dve, preden jih stresem ven. Pa je bil tudi moj pekač bolj med tapocenimi.

Tudi jaz sem kupila v Merkurju v akciji za majhen denar silikonski pekač za mafine in nobeden se do zdaj še nikoli ni prijel, ampak vsi krasno popadejo ven. Sem pa pekač po navodilih pred prvo uporabo namazala z oljem, mogoče je to razlog, da so se tvoji mafini prijeli. Kasneje modelčkov nisem nič mazala in še vedno se nobeden ne prime.

Muffine v silikonskem pekaču pečem vsaj dvakrat na teden. Imam en poceni in en malo dražji pekač. Nikoli, ampak res nikoli se mi še niso prijeli. Mazala jih nisem niti pred prvo uporabo. Nimam ideje, kje bi bil lahko problem.

Morda je res problem v tem, da nismo pekača pred prvo uporabo namazali. V navodilih namreč tega ni pisalo. Upam, da velja, da ga premažemo pred drugo uporabo. Ven pa niso šli niti topli, niti mrzli. Malo smo jih potrgali ven, ostanek pa postrgali z žličko. Glede kvalitete pekača pa ne bi vedela, kupili smo ga v Merkurju (tako kot večina tu sodelujočih), od Tupper… se nam je zdel absolutno predrag.
Imam pa še eno vprašanje – kje kupiti papirčke za muffine (danes smo jih iskali v intersparu v City parku, pa jih nismo našli). Če sem prav razumela, daš papirčke v model in gor testo, ter pečeš? Hvala lepa za nasvete in hitre odgovore.

Pišuka, jaz imam kovinskega in namačem samo robove, ker naraste masa. Notr papirček, ker je lepši videz, maso in ko jih je treba dat ven grejo brez problema.

Hej, Eka!

Dobim jih v Mercatorju, na polici kjer so pecilni praski in podobne stvari.
V manjsi skatli so tisti, ki niso za peko, v vecji pa za peko. V skatli je 100 skodelic. Narisana pecica in max. 220 C, na drugi strani pa so slike raznih pripomockov. Uvoz iz Nemcije. Tako v nasi trgovini, mogoce je drugje kaksna druga znamka.

FACKELMANN PATISSERIE Backing caps

Skodelico das v modelcek in nafilas. Jaz jih dam tudi v navaden pekac, ker ima modelcek samo 8 luknjic, specem jih pa vec.

Lep pozdrav

V Sparu v City parku imajo papirnate košarice za drobno pecivo (in muffine) takoj v drugem ali tretjem regalu levo od vhoda v sam Spar (tam, kjer imajo tudi plastične žličke, papirnate serviete, itd)

Vsem najlepša hvala!

Tudi meni se je že zgodilo, da muffini niso kar ven popadali. Ven sem jih spravila s pomočjo zobotrebca. Nato jih položim na rešetko, da se malo ohladijo, nato pa jih prestavim v papirčke.

Zadnjič sem jih nekaj minut pustila kar v pekaču, ker sem imela veliko dela s kosilom in so šli brez težav ven. Enostavno sem s palcem dvignila dno in je šlo.

Imam pa silikonski pekač iz Ikee, ki ga nikoli nisem namazala z oljem.

Natassa

Babi,
iskalnik mi je skoraj pregorel , a ne najdem recepta za biskvitno pogačo s sadjem, vem, da sem ga enkrat že brala, a ker ga nisem takoj sprintala sem ga izgubila.

A mi katera lahko pomaga ?

Hvala

Pravkar razmišljam o nakupu pekača za mufine, ker ga še nimam in se odločam, da bi kupila kar silikonskega. Mi lahko približno namignete ceno teh “poceni”v Merkurju, da bom lahko primerjala, če jih dobim kje drugje, ker se mi v Merkur ne da. Bom pogledala pri najboljšem sosedu.

jaz jih imam iz najboljšega soseda, pa se tudi prime.
sem poskusila namazati z margarino in se ni prijelo, ampak nam ni bil všeč okus – je bilo preveč mastno.
Sedaj tudi sama rešujem s peki papirjem , se pravi po starem, ne glede na nove pekače.

Moj “ta poceni” je tudi od najboljšega soseda. Bil je 1.900 sit (akcija zaradi poškodovane embalaže). Služi mi pa enako dobro kot “ta boljši” , ki je bil skoraj 5.000. V nobenem se ne prime nič, pa v njih delam tudi panna cotto, zapečeno polento, pa še kaj drugega.

Tule… in potem je še nekajkrat omenjena…
Upam, da si imela to v mislih.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jzst, v Merkurju so blizu 4K, v akciji decembra enaki 1.700 SIT, mislim, da je 12 vdolbin. Samo, halo, kako se morejo za 150% podražit, saj jih tudi v akciji niso prodajali z izgubo.

Presneti oderuhi. Po mojem bi se bilo dobro enkrat zapeljat malo v Italijo po takele reči.

Vladka, to je to; hvala.

Joj, ko berem svoje stare poste…Vesna je bila tista, ki me je spravila na to
Prehrano. Zdi se mi, kot bi hcerki dajala nasvete. Upam, da mi ni zamerila:))) Seveda ni, mi je povedala:)

Zdaj se pecejo moje muffins zemljice; seveda mi vedno zmanjka prostora v pekacku. Nikoli jih ne pride samo 12, vedno kaksna vec.

Pecem jih pa tako: 6 v muffin modelcku( s papirnatimi kosaricami), 6 v keramicnih posodicah za pecenje ( dobila jih je hcerka enkrat gratis, ko je kupila sestavine za creme brulle – zelo srckano) in 4 samo v papirnatih kosaricah.
Ampak takooo disi!

V pol zemljic sem zamesala se orehe.

Lep pozdrav Babi

Grem danes pogledat v Mercator. Mi že sline tečejo po teh žemljicah. Sem jih zadnjič naredila kar tako, a niso bile tako srčkane.

Silikonski pekač za muffine zmeraj malo namažem z oljem. Na začetku sem muffine vzela iz pekača takoj, ko so bili pečeni. običajno sem imela težave z njimi in se mi jih je nekaj prijelo oz. poškodovalo. Nato pa sem jih enkrat pustila nekaj minut v pekaču (seveda po tem, ko sem pekač že vzela iz pečice) in so kar sami odstopili. Sedaj delam le še tako in ni problemov.

Bila sem pri sosedu, a silikonskega niso imeli, pa sem, neučakana kot sem, kupila navadnega z 12 vdolbinicami za 2.500,00 SIT. Jutri preizkusim, pa javim.

Sem poredko tule gor, a vseeno mi ni jasno, zakaj pravzaprav potrebujete pekač, če tako ali tako muffini nazadnje pristanejo v papirčkih. Sama si tudi ne predstavljam, da bi vso maso lahko dala v en ali dva pekača. Običajno z njo v dveh (ali celo treh) rundah napolnim okoli 24 papirčkov. No, razen,če jih jaz preveč “varčno” napolnim. Ampak našim malčkom so taki malo manjši ravno prav za mljaskanje, hehe.

raglja

Pekač že pošteno preizkušen. Pečem jih dvakrat na dan in sproti spuhtijo. Doslej sem preizkusila dva recepta, moram jih še nekaj. Ne uporabljam papirnatih skodelic, samo namažem pekač in gredo lepo ven ( počakam kako minuto), verjetno bi za kako zabavo bili bolj primerni v skodelicah, a za nas domače to sploh ni pomembno. Res pa je, da so doze za 12 muffinov prevelike in so potem visoki, da joj. Ko bom našla tisti najboljši recept bom dozo vsekakor prilagodila pekaču, zaenkrat še preizkušam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close