jabolčno – cimetova torta s hrustljavimi musliji
Pozdravcek,
in ponovno nekaj za ljubitelje sladkega in kremastega!!! Torta je brez peke!!!
Potrebujes
1 vrecko hrustljavih Knusperli muslijev (okus jabolko s cimetom – zelena vrecka, dobis v Mercatorju ali Sparu)
mleko
150 g stopljenega masla (lahko tudi brez)
Maslo preliješ čez muslije in počasi dodajaš mleko, da dobiš maso kot za kokosove kroglice. Če želiš slajšo zadevo dodaj sladkor in še cimet…Po želji seveda…Če želiš še bolj kompaktno azdevo zmelji vanjo še 250 g albert keksov…
Celotno maso potlačiš na dno tortnega modela in jo poravnaš ter daš za nekaj časa v hladilnikali še bolej v zmrzovalnik – (cca 1 uro).
Vmes skuhaš kompot iz 6 jabolk. Pri kuhanju pazi, da se jabolka ne razkuhajo. Kompot ohladiš. Odvzameš krhlje in jih previdno ocediš.
1/3 jabolčnih krhljev pretlačiš z vilico ter jih vmešaš v 0,5 l stepene sladke sladke smetane (ljubitelji skute lahko 0,25 l smetane nadomestijo s 500g skute). Dodaš sladkor v prahu po okusu + cimet + mlete klinčke.
Razpustiš 4 liste želatine v 1dcl jabolčnega kompota, ki ga nato skuhaš in previdno po žlicah dodajaš k jabolčni smetani…
Jabolčno smetano preliješ na osnovno muslijevo ploščo in ponovno daš v hladilnik, da se smetanast preliv strdi (cca 1 uro v zmrzovalniku).
Ko je strjeno položiš nanj preostale krhlje jabolj in oblikujes iz njih vetrnico. To pa prelijes s svetlim zele prelivom za torte, ki si ga tudi razpustila v vodi kompota…
Dober tek…
p.s.
zenska radovednost – ali je kdo poizkusil 3D torto in kako vam je uspela? Predvsem me bolj zanimajo odzivi odjemalcev?
lp
Nika
Super recept!
Jaz sem probala delat 3D torto. Bila je še kar okusna, vendar ne tako kot sadna (pri nas imamo pač sadno radi)
Sem pa jo delala možu za rojstni dan in sem se odločila za obliko ženskega torza, super se oblikuje, oblila sem jo s čokolado in je imela krasne pokončne prsi. Zdaj hoče še sine tako torto, namreč tako obliko. Najbrž bom vzela navadni biskvit za osnovo, gor pa kremo kot za čokoladne ježke (biskvit, puding, čokolada, maščoba)
LP, Miranda
Forum je zaprt za komentiranje.