porov zavitek
Rada bi naredila porov zavitek, pa ne vem točno kako. Vem da ga ve uporabljate v pitulicah. Jaz pa bi rada naredila sam por, tako kot štrudelj.
Por bi prepražila na olivnem olju, mogoče dodala na kocke narezano slanino, posolila, popoprala in dodala kislo smetano, verjetno še kakšno jajce da bi vezalo. Vlečeno testo, bi namazala z maščobo, dodala nadev, zvila in spekla.
Prosim popravite me, če mi kaj manjka ali ni kaj vredu.
Rabim za nedeljsko kosilo kot prilogo k mesu.
Jaz naredim zavitek s porom in rižem. Por razrežem na kolobarje, ga prepražim, dodam sol in poper. Posebej skuham riž na belo. Vse skupaj zmešam in s tem polnim testo. Koro pokapljam z oljem in premažem maso iz pora in riža, zvijem in to je to.
Lahko narediš tudi samo maso iz pora in ni potrebno dodajat jajce. Lahko tudi narediš maso iz sladkega zelja. Odlično je. Zelje narežeš na drobno, prepražiš veliko čebulo, dodaš zelje, sol in poper ter pražiš, da se razpusti (kot za zeljnate krpice). S to maso mažeš testo in delaš zvitke (kot za štrudelj). Jaz čez premažem z 1 jajcem razžvrklanim v kisli smetani in malo mleka. Zelo fino.
Dober tek in LP Silvia
Binca, mislim, da tvoji zamisli ni kaj dodati. Je pa dober ko hudir. Lahko ga tudi skuhaš na pari, če je za prilogo.
Sama sem pred leti v Jani dobila recept za tak zavitek kot vložek za govejo juho. Razlika je samo v tem, da prideta v nadev dva rumenjaka, beljaka pa stepeš in pomažeš po nadevu. Vzameš dva lista testa, enega namažeš z maščobo in položiš na drugega, namažeš z nadevom ter spečeš. Mora pa biti bolj tanko, ker to potem, ko je pečeno, režeš kot roladico. Spečeš jih več, vsako iz dveh listov.
Pri nas jih bolj malo konča v juhi, ker se že prej “sladkamo”.
Jaz delam porov zavitek iz krompirjevega testa.
Naredim krompirjevo testo kot za svaljke oz. njoke.
Por narežem na kolobarčke, prepražim na olju dodam dva jajčka, posolim in prepražim da jajčka zakrknejo.
Testo razvaljam in cca dve tretjini namažem s to maso.
Testo zavijem vse skupaj zavijem v krpo in dam kuhat. Jemo kot prilogo.
Točnih količin ne vem napisati, sama delam od oka za pet oseb.
Včeraj sem naredila zavitek po tvoji ideji. Vsi so se zelo zelo oblizovali.
Naredila pa sem tako;
…na malo maščobe sem prepražila na kocke narezano Hamburško slanino, dodala sem en cel por (narezan) in dušila toliko časa, da je por ovenel. Odstavila iz ognja in počakala, da se je malo ohladilo. V že ohlajeno maso sem zamešala dve jajci in eno celo kislo smetano.
Na dve plasti vlečenega testa sem dala nekaj te mase, pokrila z vlečenim testom, keteremu spet sledi masa. Končala sem s testom, prelila z jajčkom razmešanim s kislo smetano in pekla na 180 stopinjah, dokler zgornja plast ni bila zlatorjava.
Bilo je noro dobro.
Kmalu spet ponovim.
Najlepše pa se zahvaljujem za izvirno idejo.
Forum je zaprt za komentiranje.