Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “Cinnamon rolls” – izkušnje

“Cinnamon rolls” – izkušnje

Pozdravljeni!

Ker smo pri nas ugotovili, da smo vsi pravi ljubitelji teh cimetovih “roladic” ali kakorkoli bi že to prevedli in je finančno kar zalogaj, ko se tam ustavimo, sem se odločila, da to naredim sama doma, saj receptov kar mrgoli na internetu in tudi sama izdelava ni kakšen podvig, le preliv me malo bega…

Zato prosim za izkušnje, če ste ta “cream cheese forsting” že delali, kateri sir ste vzeli? Nekje sem zasledila, da se uporablja Philadelphia, a bi morala najti neslano… verjetno obstaja?

Uživajte vikend in navijajte z nami za naše, v kolikor si boste privoščili pasiven smučarski vikend 🙂

Vladka

Aha, še en link za tiste, ki morda tega le ne poznajo…

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ojla,
jaz sem se tudi vanje zaljubila v ZDA.
Doma delam precej manjše in brez preliva. V bistvu boj kot ”vrtnice”. Na dno namaščenega pekača potresem rjavi sladkor in orehe ter noter naložim rezine. Sem pa imela kar malo težav, da sem pogruntala, da morajo biti rezine precej narazen, ker kar fino vzhajajo.
Za preliv sem enkrat naredila kar sladkor v prahu z malce limone, meni je bolo sicer všeč, hčerka pa se je zmrdovala.
Verjetno bi s Philadelfijo šlo, tista, ta navadna, ni slana. Drugače pa mene tudi zanima s čim bi se dalo čimbolje nadomestiti ta famozni cream cheese. Kolikor se jaz spomnim je trd oz. čvrst, potem se ga pa stepe oz. zmeša, pa malce steče, ampak še vedno ne pol toliko kot skuta, je res kompakten.

Vladka, kaj pa kakšen maskarpone – bi bil primeren? Pojma nimam, ampak mislim, da ne bi izpadlo slabo.

Mascarpone je tudi meni prišel na misel.

Tudi jaz mislim, da bi bil mascarpone primeren.

V Angliji je hcerka naredila s tisto “trikratno” smetano ( je gosta, gosta, da komaj leze) in dodala malce limoninega soka.

Kako jo pa narediti frosty…je ocitno njihova skrivnost:))) Lp Babi

Hvala, hvala, ja, z Mascarpone-jem bi skoraj gotovo tudi šlo. Receptov je pa tudi za preliv kar nekaj na internetu. Bomo preizkusili takoj, ko pridemo do trgovine, da vse nakupim…
Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka, kaj pa če bi še nam zaupala ta recept :)))

Titi, poročam, ko naredim… receptov je veliko, ko bom enega preizkusila, napišem link, velja? Enkrat ta teden skoraj zagotovo.
Če pa bi sama iskala po internetu… se preliv najde pod “cheese cream frosting”.

Vladka

OK Vladka, ti kar preizkusi, potem bomo pa še ostali. pri eni 3 mesečnici in eni 21 mesečnici res nimam preveč časa za brskanje po internetu. Samo na MON skočim vsake toliko in na hitro preletim…

Vladka, tole pa tudi mene zanima, se priporočam ;-)). Karkoli diši po cimetu – mmmmmm ;-)).

Hladen zimski pozdravček v toplejše kraje – zima bo očitno še dolga :- (

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close