Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za rojstni dan

kaj za rojstni dan

Serbus!

Kmalu bomo praznovali prvi rojstni dan od najine deklice in midva se že pogovarjava in zraven kregava, kaj bo za jest:(
Jaz sem hotela naredit vse skupaj kot eno nedeljsko kosilo (juha, pečenka…) torta, kavica, pecivo … Moj hoče narediti pa kar popoldan malico, kanapeje …
Ker nimam veliko izkušenj z gostiteljstvom, mi prosim pomagajte narediti ali predlagati kakšen dober jedilnik oz. kako sploh pripraviti narezek, rada bi, da bi bilo nekaj posebnega!
Ali bi naredila narezek s pršutom, olive … ali kakšno drugo meso?
Samo še to, kako pripravite kanapeje, s kakšnim kruhom?
Zanima me, kaj sploh gre skupaj ( recimo; suho meso, skuta ali pršut,olive…) da ne bomo čist falili!
Kako naredite razne solate kot recimo ( riževa, cvetačina…)?

Hvala in lep pozdrav:~)

1.r.d. je res nekaj posebnega!!
vprasaj pa se,ali bo to za vas/starsi,stari starsi.,tete…./..ali za otroka!?
otrocek res ne bo kaj dosti imel od tega-razen slikanja s torto-za kasneje!
mogoce ima moz prav-kaksni kanapejcki..kaj bolj na hitro…potem pa “pobaseta” otroka in greste npr. v zivalski vrt ….na izlet…ali kaj podobnega!?
kanapejcke naredi na kruhkih /svezih ali popecenih/…oblozis jih pa cisto po zelji-malo masla /ali pastete/..pa koscek mesa/prsut,sunka../..malo sira,oliva,…lahko pa naredis brezmesne…vec sira,zelenjave…
rizeva solata- vpisi pod iskanje- babi je napisala recept za najboljso rizevo solato…jih je pa se vec. tudi makaronovo bos nasla.
lepo praznujte !! petra

Hej!

Ce sta se odlocila za pop. malico, si nekaj nasvetov ze dobila od Petre.
Mogoce ti bo tudi to vsec:
Kupis nekaj rezin kuhane ali pecene sunke (prsuta). Ker so rezine kar velike, prerezi na pol.
Posebej rahlo zmiksaj ali samo razmesaj kislo smetano in ji dodaj malo smetanovega hrena v kozarcku ( Droga ali Kolinska). S tem nadevas rezine in jih lepo zavijes v ruladico. Je zelo okusno.

Tudi to ni tezko narediti. Palacinke nadevas z rezino sira in sunke, lepo zavijes z vseh strani ( najprej malo stranska konca, nato zrolas, da ne pade nic ven), malo povaljas v moki, stepenem jajcku in drobtinicah in ocvres.
Potem narezes na rezine in shranis v pogreti posodi. Malce drugacno kot navaden narezek.

Kroznik prsuta z olivami in dobrim sirom je vedno njami:)

Meni je zelo vsec: Dobro mehkejso gorgonzolo pretlaci,primesaj malo na sobni temperaturi zmehcanega masla. S tem namazi kruhke in na vrh dodaj polovicko oreha. Lahko pa pustis v skledici in si potem vsak namaze na popecene kruhke. Je se boljse.

Vcasih naredim sirovo torto ( sicer jih imajo ze narejene).

Plast narezane gorgonzole, plast namazanega maskarponeja, orehova jedrca, spet gorgonzola, namazes ponovno z maskarmonim in okrasis z orehovimi jedrci. To pride taka lepa kocka.

Sicer se pa ravnaj po tem, kar ti je najbolj vsec in najbolj obvladas.
Naredi lep dan tudi vama in mali slavljenki:)
Saj je najbolj pomembno, da se imate fajn, kajne?

Ce ti se kaj ni jasno, se oglasi. Rade bomo pomagale

Lep pozdrav Babi

mmmm, babi ti je natresla kar nekaj dooobrih stvari!! pa tudi dokaj enostavnih.
ne pozabi na torto in svecko! pa…ce boste sli malo naokrog- naredi nekaj dobrih “fotk”- za spomin! lp petra

Babi in Petra ti že krasne ideje dali!

Tudi jaz sem letos samo prigrizek naredila. Ker sem bila na “kratko” s časom, sem poenostvaila in nisem delala sama solat.

Francosko štručko sem na tanko narezala, potem sem namazala kruh s 3 namazi – hrenov, zelenjavni in liptaver (tisti od Lj.mekarn).
Na hrenove sem dala rezino prekajenega lososa in košček zelene paprike, na ostale pa različno – rezino šunke, sira, kisle kuparice; rezino ogrske salame (oz podobne), rezino rdeče paprike ali paradižnika;
Obložila sem še (samo nekatere-malo mešano) z rezanami trdo kuhanega jajca, pa kislimi gobicami, pa z navadno narezano kumaro.

Francosko in ameriško solato sem ponudila v polovici melone (obložiš notri z alu folijo), narezano cik-cak, postavljeno na krožnik, okoli pa kruhke.

Imela sem še nekaj pršuta, ovitega okoli grisinov, pa melono na koščke narezano.

Za kanapeje je dober tudi polnozrnazi toast – ga samo na 4 dele daš, pa je, lahko namažeš z enim od namazov in daš gor sir, pa košček sadja – kivi jagoda, kolut mandarine – lepo pride za kombinacijo in tudi okusno je.

Potem sem imela v naprej pripravljene hrenovke v testu – glej debatu tukaj:

Še varianta:
Lahko pa narediš samo kakšno pašteto in druge namaze (uporabi iskalnik, čeprav prejle meni ni deloval), seveda jih lahko tudi kupiš, kupi različne vrste kruha in potem si vsak samo to namaže.

Če želiš kakšne fotografije kanapejev ti jih lahko pošljem (imam sicer iz službenih sprejemov, a so čisto klasične variante, uporabne za vsakogar, ker naše punce same to delajo). Samo nisem čisto prepričana, če nimam ta boljših slik v službenem računalniku – v tem primeru lahko pošljem šele v torek.

Pozdrav!
Jaz pa rada naredim zraven narezkov jajčka s hrenom: jajca skuham, prerežem po dolgem in izdolbem rumenjak, ki ga v skledici zmešam z malo majoneze in hrena ter začimb po želji, nato pa to kremico nabrizgam nazaj v beljake. Lepo in dobro!
Zadnje čase smo nekajkrat jedli prekajenega lososa v marinadi in je bilo vsem zelo všeč: kupim enega ali dva paketka lososa, ločim rezine previdno v skledo, polijem z olivnim oljem in precej limoninega soka, malo začinim s česnom in poprom, in serviram. Kot prilogica k narezkom, kanapejem ali pa predjed k dobremu kosilu ali večerji.
Za solate iz testenin ali riža pa ti svetujem, da le te najprej navlažiš s kisem od kislih kumaric, nato pa dodajaš po želji in okusu narezano: sire, šunko, kumarice, svežo papriko…. vse povežeš z majonezo in kislo smetano in po okusu začimbe, pa je.

Dober tek in uspešno pripravo zabve!
Miranda

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close