Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kivi- kaj je z njimi narobe?

Kivi- kaj je z njimi narobe?

Sem jih kupila dvakrat v dveh tednih, obup. Trdi kot kamen, se nočejo zmehčati tudi po enem tednu, popolnoma brez okusa. Kupljeni v mercatorju.
Ali je drugje v trgovinah tudi tako?
Kar dvomim, da si vsaka trgovina zase nabavlja sadje, ali pač?

Lep dan.

Tudi mi smo kupilita teden in so bili že osnovi malo mehki, trdih kot kamen, načeloma ne kupujem, ker imam tudi jaz že podobne izkušnje.

Mislim, da ga daš med jabolka in se zmehča oz. dozori. Nisem pa čisto prepričana , če to drži. Sicer pa poskusi.

Lp, Maja

Jaz sem jih kupila tudi kakšen teden nazaj v Mercatorju pa niso bili niti mehki niti trdi, ampak sem jih pa res imela zunaj na krožniku z ostalim sadjem in so po 3 dneh postali slastni, mehki,…dobri.

mi kopujemo kivi v marcatorju pa je odličen,z vašim pa ne vem kaj je narobe

Ha, pa sem mislila, da se to dogaja samo meni 🙂

Večkrat sem jih že kupila v Mercatorju, pa sem vedno znova in znova razočarana.

Sprva so trdi kakor kamen, potem se nekoliko zmehčajo ob prisotnosti drugega sadja in etilena, ki izhaja iz njega, potem pa še isti dan fermentirajo.
Ko ga prerežeš je čisto normalen, toda, ko ga daš v usta, blek, fuj,….

Ta naš najboljši sosed, sploh ni tako dober :))

Lp,

Aleksandra

S KIVIJEM NI NIČ NAROBE., SAMO ŠE ZREL NI. JAZ GA ZORIM TAKO DA DAM KIVI IN ENO JABOLKO NAJRAJE V ENO ŠKATLO IN POKRIJEM S POKROVOM, KER TAKO PLIN KI POSPEŠUJE ZORENJ OSTANE V ŠKATLI. ČE PA SE MI MUDI KIVI IN JABOLKADAM V NAJLO VREČKO ČEZ NOČ IN ZJUTRAJ SO ŽE MEHKEJŠI, POSKUSI.
LEP SMEŽNI POZDRAV S PRIMORSKE!

Hvala za nasvete. Sem poskusila z jabolki in pokrovom in so se zmehčali.
Lep vikend.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close