Nekaj hitrih odgovorov- Kate, AndrejaS,Asilar
Hej!
Kate
Napisan plus uporabljam za vse belo perilo, perilo pastelnih barv in svetlo pisano perilo ( majcke, pizame, srajcke…) Za zelo temne barve ga se nisem nikoli uporabila. Nicesar se nisem pokvarila. Upam, da bos tudi ti zadovoljna:)
Andreja
Mogoce je gospa iz Vojvodine imela podoben recept, ki ga imam iz Srbije tudi jaz. Sem ga tu napisala, pa ga ne najdem…grrr!
Testo je kvaseno, potem pa namazano s skuto, ki se v testo lepo vpije; je sicer slano pecivo. Ampak so rogljicke dekleta ze polnile z nutelo in marmelado. Mogoce katera ve, pod katerim imenom sem ga napisala in poslje link:) Pod postom, kaj za na smucanje je omenjeno.
Asilar
Primorski kruh:) Ves, mislim, da je vse v tem, da dodajamo olje ali nekateri celo mast. Imam dva recepta – domaci kruh in mlecni kruh.
Nekaj je tudi v sami pripravi oblik: bige, bobole, banane…Ko to zavijajo, se dodatno gnetejo in vse to rahlja.
Tudi Kresnicin kruh ali marjetka od Sonca sta imenitna – eno testo je namazano z mastjo, drugo s smetano in to napravi socno, da se v ustih topi:)
Lep pozdrav Babi
Babi hvala, tudi sama sem si že tako raztolmačila navodila:) Zaenkrat ne vem še, če sem zadovoljna:) Oprano je, zlikano pa še ne:))) Sem malo v zaostanku:)
Bom pa poskusila tudi na temnem perilu, ker mislim, da manjša koncentracija ne more škodovat. Zadnje če imam namreč strašno alergijo na roki, kadarkoli oblečem črne stvari (kar pa je precej pogosto:) ). Pa naj bo bombaž ali volna ali pa mešanica:( Najbolje je poleti, ko ni nič!
Joj, Kate!
Pred leti sem na KC prezivela mesec in pol. Srecevala sem se z gospo, ki je pogosto hodila na testiranje na alergijo. Vedno je morala prihajati v oblacilih druge barve. Koncno so ugotovili, da so alergijo sprozila prav oblacila zelo temnih barv, najbolj crna in na volnenih kosih najhuje. Upam, da pri tebi ni tako hudo.
Dvomim pa, da bi pri alergiji Napisan lahko pomagal.
Lep pozdrav Babi
Babi priznam, nekako sem nehala hodit po teh testiranjih, ker tako niso nikoli ugotovili nič drugega kot sem že sama 🙁
In razen klasike Claritin + kakšna krema ni nič drugega.
Sem ugotovila, da se je najbolje izogibat določenim stvarem, tako pri hrani, obleki, prahu, …
Saj si predstavljam, da verjetno Napisan res ne bo pomagal, a sem tak človek, da si moram vse dokazati:)) Mogoče pa bo:)))) (čeprav prišepnem – saj vem, da je to drugo:) )
Ne vem pa, kaj ima temna barva v sebi, da je tak alergen – sedaj si mi potrdila mojo domnevo o tem. In še en dokaz več, da se malo poznam:)
Forum je zaprt za komentiranje.