Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rabim pomoč špinača

rabim pomoč špinača

rabim ponoč in sicer jeseni sem pobrala špinačo z vrta ter jo balanširala ter dala v skrinjo kako jo naj sedaj pripravim rada bi jo naredila kot prilogo k pire krompirju k a k o ooo
hvala

Lahko takole: V posodi na nekaj žlicah olja prepraži malce česna, takoj ko zadiši, dodaj kakšno žlico moke (odvisno od količine, morda eno žlico za enega do dva jedca) nekaj trenutkov mešaj, dodaj špinačo, zalij z malo vode in mleka, malce pokuhaj, sesekljaj s paličnim mešalnikom (če ga nimaš, na drobno sesekljaj špinačo prej-lahko tudi še napol zmrznjeno) na koncu lahko dodaš morda tudi malo kisle smetane, posoli, popopraj, – to je to.

Jaz jo podušim, da se odtaja in jo zmiksam. Na malce oliv. olja dam česen, da zadiši, dodam špinačo, solim, popram, muškatni orešček in zalijem z mlekom ali sladko smetano, toliko, kolikor tekočo špinačo pač hočeš.

Jaz jo sesekljam v multipraktiku, na hitro, že po blanširanju, da so paketi manjši.
Naredim jo podobno kot O-O, vendar dodam še malo vegete in obvezno mleto kumino ter peteršilj, pa precej kisle smetane.
LP,Miranda

ISKALNIK!!!

… sem špinačojedoljubec in ponosna sem na to:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close