Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Brzinske juhce

Brzinske juhce

Dostikrat me reši zdrobova juhica. Zdrob malo popražim, zalijem s kropom, ko je čez nekaj minut kuhan, dodam korenček (nariban, še rajši narezan na trakove z lupilcem, potem na drobne “palčke”) in/ali razžvrkljano jajce in/ali sesekljan peteršilj. Okusna juhca, pa v četrt ure na mizi.

Pozna kdo še kakšno tako, ki je hitro gotova?

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Hej!

Poleg tvoje juhice lahko naredimo v kratkem casu – 20-25 minut zelenjavno juho. Za kar se odlocim ( razlicne zelenjave), malo zdusim na olju v ekonomu, dodam malo vode, sol, zacimbe in zaprem. Po desetih minutah je vse zmehcano, malo pretlacim, ker nimam prvec rada prav kremnih juh, zalijem se z vodo ( ce uporabljas kaksno zelenjavno kocko, dodas se to – jaz ne) in dobro prevrem. Vcasih je se kaksna zakuha, veckrat ne. Parmezan skoraj vedno, kisla smetana na kroznik po zelji.
Uporabljam svezo ali pa zamrznjeno zelenjavo.

Iz kuhanega fizola – spasirana juha s testeninami.
Prav tako grahova
Cicerika- por
Leca – por

Seveda so strocnice ze vecer prej skuhane ali pa iz zamrzovalnika:)

Kot ti poprazis zdrob, jaz tudi ovsene kosmice; nadaljevanje enako.

Lep pozdrav tebi in bodocemu solarju Babi

Hitre kremne juhice… razrezan brokoli ali cvetačo ali šparglje, strok česna, sol in košček masla zalijem s kropom, zavrem, dodam cca. toliko kot zelenjave še na tanke lističe narezanega krompirja in skuham do mehkega. Zmešam s paličnim mešalnikom, dodam sveže sesekljan peteršilj in potrežem s popečenimi kruhovimi kockami.
Tudi paradižnikova juha je hitro gotova, če jo pripraviš iz pasiranega paradižnika, hitreje je s testeninsko zakuho, riž se že malo dalj časa kuha…
Pa tudi zelenjavna juha iz zelenjave, ki jo pač imaš doma, je lahko hitro gotova… na malo maščobe popražim por, dodam na tanke rezine narezan korenček in na drobno zrezano zelenjavo, ki jo še imam doma, malo paradižnika, sol, stisnjen strok česna in včasih zgostim z drobno naribanim krompirjem (da se razkuha) ali pa dodam testeninice… teh zelenjavnih juh ne miksam.
Tudi špinačna juha je hitro gotova, če jo pripraviš iz zmrznjene špinače…
To je bilo le nekaj mojih idej.
Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Paradižnikova:
– na čebuli prepražimo narezan paradižnik, eno papriko, malo dušimo
– zalijemo z vodo, začinimo (sol, poper, malo sladkorja, bazilika, …)
– po 10-15 min kuhanja s paličnim mešalnikom zmešamo

Bučkina:
– na čebuli prepražimo bučke, dušimo
– zalijemo z juho (ali z vodo in dodamo jušno kocko)
– vre naj 15 minut, začinimo s soljo, poprom in baziliko
– s paličnim zmeljemo
– dodamo smetano za kuhanje in na kocke narezno gorgonzolo

Draga Babi, kako dolgo pa se kuha juhca z ovsenimi kosmiči? Bom z veseljem kdaj poskusila.
Pa hvala za pozdrave. Naš bodoči šolar govori samo še o tem – ko bo v šoli, bo imel pa počitnice, pa ko bo končal prvi razred bo bratec star toliko, pa…

Hej, majav!

Ovsene kosmice potem kuham nekako tako dolgo kot zdrob. So hitro mehki. Vse ostalo kot delas ti.
Ce se nisi poskusila gomolja sladkega janeza, ojunaci se:) Kot naribas korencek, naribas se malo janeza. Za zacetek malo, potem pa malce vec.

Ce vam bo vsec, lahko hitro naredis tako juhico s krompirjem, janezem in korenckom. Malce petersilja, drobnajka in popra; no parmezan je pri nas povsod. Vse na olju zdusis , pretlacis in zalijes.

Ko se enkrat privadis okusu, je njami!

Seveda…pocitnice! Saj zato gremo v solo, da imamo ta prave

POCITNICE! HURA!

Prav vesela sem, da boste solarji :)))

Lep pozdrav Babi

Draga Babi!
Saj je sladki janez koromač, ne? To poznam – sem enkrat pripravljala za naju z možem eno bolj nobel večerjico in sem ga pripravila kot prilogo. Hvala za nasvet, od takrat se nisem spomnila nanj. Bomo pripravili.
Šole se pa vsi skupaj veselimo. Smo dobro odločitev sprejeli – seveda tudi s pomočjo marsikaterega krasnega nasveta. 😉
Prijazen pozdrav na Primorsko!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close