Ričet v ekonomu
Sem nova pri vas,pa se mi zdite zelo praktične in polne izkušenj.Rada pa bi vas nekaj vprašala.Imam ekonom, v katerem kuham samo gov. juho.Za danes pa sem si zamislila ričet, pa ne vem kako naj se lotim,ker nimam časovnih izkušenj s kuhanjem ričeta v ekonomu.Namočila nisem ne fižola ne ješprenja.Imam še čas do cca. 14-ih?Prosim za nasvet.Lep dan tempra
Jaz bi vseeno namočila fižol in ga pustila namakat vsaj do 12-ih. Ješprenja ne namakam, saj se dobro skuha. Torej, po namakanju skuhaj fižol, žal ne vem, koliko časa ga kuhaj, najbrž bo potrebnih kakih 40 min (bojo še druge povedale. Ta čas si pripravi vse ostale sestavine za ričet (krompir, korenček, ješprenj, suho meso,…). Vse to lahko skuhaš posebej in nato dodaš kuhan fižol in še malo pokuhaš. Do 14-ih bi moralo biti gotovo. Najbolj preprosta in hitra varianta pa je, da fižola ne namakaš, ampak uporabiš kar tistega iz pločevinke.
Jaz ričet kuham v ekonomu tako, da zvečer namočim ješprenj, drugi dan ga skupaj s suhim mesom (rebrca) kuham cca 40 minut. Nato ekonom odkrijem, dodam kuhan fižol, zelenjavo (krompir, kolerabo, korenček, peter. korenino, papriko) po želji, kar pač imam v hladilniku. Solim, popram, dodam lovorov list, vegeto, česen in cel poper. Kuham še cca 20 minut in ričet je gotov.
Forum je zaprt za komentiranje.