Kako odstraniti zažganine iz lonca?
lepo pozdravljeni
Mi lahko nekdo lepo, lepo prosim pove, s čim naj bi še poskusila odstraniti zažganine iz lonca. Zgodilo se mi je naslednje: v lonec z dvojnim dnom sem dala topiti belo čokolado, ker sem štedilnik nastavila na ful, se je čokolada namesto stopila zlepila na dno in se na dno tudi zažgala. Komaj smo jo dobili stran, lonec pa smo namočili, oz. vanj nalili vodo z vsemi možnimi detergenti, drgtniti si ga ne upamo preveč, da ga ne bi popolnoma uničili. Imate morda kakšn nasvet, kako bi laho ta lonec še normalnofunkcioniral, oz. s čim bi lahko zažganine še odstranili.
Za vsak namig vam bom iz srca hvaležna. Lep vikend želim vsem.
Čao, čao
Hej!
Eno stran nazaj je Vlerij tudi ” Zagal posodo” 1.2. Malo preberi razne nasvete.
Sama se se vedno drzim tega, da na samo malo vode na dnu natresem Ajaks prasek ( ali kateri drugi) in potem en dan pozabim na posodo. Nato pocasi drgnem stran.
Je pa od materiala posode odvisno, kako se bo izslo. Posoda iz nerjavecega jekla to dobro prenese.
Verjetno so tudi ostali nasveti dobri:) Lep pozdrav Babi
Pozdravljena!
Moje izkušnje z zažgano posodo so sledeče. V posodo katero si zažgala stresi kar precej pralnega praška (ni važno kateri pralni prašek) – jaz običajno dam en jogurtov lonček praška, potem nalij do ene četrtine posode vodo in to daj na štedilnik da počasi vre. Naj vre nekaj časa – kakšne pol ure – potem posodo odstrani z ognja in pusti jo stati še nekaj časa ali kakšen dan. Zažganina se ti bo zagotovo odlepila od dna posode in potem posodo pomiješ še z navadnim detergentom in voila……..posoda je uporabna.
Samo pozor: običajni, če se nam v kakšni posodi kaj prismodi, potem v tisti posodi se radi prismoki vsaka stvar ki jo delamo v njej.
Kar se tiče topljenja čokolade bele ali črne ) jaz nikoli to ne delam na ognju ampak čokolado nalomim na kocke, dam v eno plehnato lonček in v drugi posodi zavrem vodo in v to vročo vodo postavim lonček v kateri je nalomljena čokolada, kateri dodam še nekaj masla. to se lepo storpi, premešam in polijem po pecivu.
lp
Tajna
Spoštovani Babi in Tajna najlepša hvala za vajine nasvete. bom poskušala in upam, da bo uspelo. “Tajna” hvala za nasvet glede topljenja čokolade, tudi sama je ponavadi ne topim direktno na ognju, ampak na sopari, tokrat se je zelo, zelo mudilo in iz vsega skupaj je nastala zažganina. Hvala za nasvete.
Forum je zaprt za komentiranje.