Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika krompirjeva omaka

krompirjeva omaka

Kako naredite krompirjevo omako s kislimi kumaricami. Se mi jo je “zaluštalo”, pa je nisem še nikoli pripravljala. V iskalniku (katerikoli datum) pa nisem nič našla.
Lep pozdrav!

Binca, tudi jaz jo imam zelo rada. Izvoli recept:

Krompir olupi, nareži in daj kuhat. Vode naj bo toliko, da prekrije krompir. Dodaj še timijan, lovor,sesekljan česnov strok, sol in poper. Ko je krompir kuhan, ga zmečkaj – kar v vodi in dodaj prežganje (olje, čebula, moka) ter drobno sesekljane kisle kumarice (kakšne 3). Ko nekaj časa vreje, dodaj peteršilj. Lahko tudi kakšno žlico kisle smetane – ni nujno, je pe dobro! 🙂

Dober tek!

Jaz pa naredim tako, da najprej prepražim čebulo, dodam na kocke narezan krompir, prepražim. Dodam začimbe, premešam in dodam vodo (včasih prej skuham kakšno prekajeno meso, pa uporabim kar to vodo). Dodam še malo spasiranega paradižnika. Ko je kuhano, vzamem ven nekaj krompirja, ostalega pa kar s paličnim mešalnikom zmiksam. Potem dodam nazaj na kocke narezan krompir, smetano po želji, včasih narezane hrenovke, kisle kumare …
Torej to je omaka brez moke, saj ko zmiksamo s paličnim, je dovolj gosto…

Prosim za nasvet, kam priložite to omako? Pire krompir najbrž ne gre zraven… kaj pa gre?
Miranda

Ta omaka je tudi mene zamikala; ceprav je se nisem pokusila, zveni osvezujoce zaradi kilsih kumaric.

Jaz bi jo postregla recimo h kuhanemu prekajenemu mesu ( rebrca, vratovina, sunka) ali pa k paniranim zrezkom, saj vedno rada k njim dam kaj bolj osvezilnega, ne suhega ala pomfri.

Ce pa je v omaki ze hrenovka ( zgoraj omenjeno), je z neko solato ze cel obrok.

Lep pozdrav

V krompirjevo omako dam hren namesto kumarc.
Kot pravi Babi odličn se poda k prekajenim rebercam , krači…. ali tudi kuhani govedini iz juhe.

Ja, mi jemo tako, kot je napisala Babi (k prekajenemu mesu) ali pa s hrenovko. Včasih tudi z kakšno rezino kuhane govedine. Vedno imamo tole kot samostojen obrok. Zraven pa kak kos svežega kruha.

Pri nas jo jemo s hrenovko ali govedino iz juhe. Prej pa še zakuhano juho in je komplet kosilo!

Pri meni doma smo temu rekli krompirjev zos. Na sporedu je bil vsak ponedeljek, ko je ostala juha in govedina od nedelje.

Sedaj v mojem gospodinjstvu pa se tega redko spomnim. Je pa tudi res, da skoraj vedno kuham kurjo juho in nimam govedine. Nisem pa še nikoli poskusila s hrenovko.

Lp, Virena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close