Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika suhe marelice

suhe marelice

hi
Kaj se da narediti iz suhih marelic za eno leto starega otroka?
Hvala za odgovore
lp iz Lj

Mogoče jih malo namočiš v vodo ali jabolčni sok, nato pa jih drobno narežeš ali zmelješ in zmešaš s skuto ali jogurtom.

LP, Maja

Vnuk jih je rad kar take “zulil”.

Mlecni riz in rizev narastek je bil veckrat na sporedu; sem jih tudi v to umesala – nekoliko narezane. Za moj okus, se marelice zelo ujemamo z rizem.

Pa razne muffins lahko naredis; v domacega prijatelja tudi pasejo, kot rozine. To je tak dober prepecenec, nic tezkega za narediti ( recepti vpisani). Nas nekoc enoletnik je imel raje kot vse kupljene palcke in kifeljcke.

Lep pozdrav Babi

Hej,
enkart sem prebrala recept za kasico, kjer si suhe marelice narezal na drobne kocke in jih kuhal v malo jabolcnega soka ali pa v vodi, mislim da okoli 15 minut oz. dokler niso res zelo mehke. nato si jih dobro spasiral v kaso v mesalniku, in pozelji dodal malo jogurta in lanenih semen, ter naredil po kozarcku lep marmoriran vzorec (ce se nam ne gre toliko za izgled, pac kar enostavno vse skupaj zmesamo).
Slisi se odlicno in tudi slikica je bila zelo lepa (recept je v knjigi Prava hrana za bistro glavo)…za malega otroka bi bilo OK, samo verjetno bi bilo boljse brez lanenih semen.

LP

Najbolje, da otrok kar take zaužije, samo na manjše jih je potrebno narezati.
Kombinacija s katerokoli drugo hrano bo samo otežila presnovo.
Priporočam take, ki niso bile žveplane, torej ne takih, ki so lepe oranžne barve, temveč take potemnjene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close