Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za cokoholike :)

Za cokoholike :)

Hej!

Dobila sem tablico cokolade Gorenjka Zlahtna mlecna cokolada – cimet koriander 70 g.
Sicer sama kupujem Zlahtno temno, a tudi ta ne deluje prevec mlecno in je res njami.

Ker sem si zazelela suhe slive , sem odprla omarico in zraven je ta tablica. Prislo mi je na misel, da bi bil okus obojega dober.
Previdno sem iztisnila koscico in v slivo porinila koscek cokolade ( tisti kvadratek).

Okus kombinacije enkraten in dooolgo traja v ustih. Potem sem se mozu ponudila ; bil je prijetno presenecen 🙂 Poskusite, ko se boste v sluzbi zazelele pocrkljati.

Taksna so moja caranja: malo zeleza + hrana za mozgancke:))) Lp

Mmmmmm…
Trenutno lahko preizkusim edino s koščkom Milke v suhi marelici :-)))
Moram še moža pohvalit… mi je 14 dni nazaj iz Nemčije prinesel skoraj 2 kg čokolade, a kaj, ko otroci (sploh najstarejša) niso hoteli verjeti, da je le zame :-((((
Pozdravček in lep večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Moj mož je za novo leto suhe slive, pa dateljne in marelice namakal v stopljeno čokolado. Pravi da so se v službi stepli za te ‘sladice’. Za doma še nismo sprobali.

Lep dan želim

Mateja

Oj, Babi, cimetova žlahtna Gorenjka je moja najljubša čokolada. Tvoja ideja s slivami je super! Menda je čudovito tudi Gorenjkino suho sadje, oblito s čokolado – nisem še poskusila.

O,Babi pa si poizkusila tudi tisto Gorenjkino temno z ingverjem-ta je šele dobra,predvsem zame ki imam raje tiste z 70 ali več % kakava.Sem pogruntala,da pride ingver bolj do okusa,če je nekaj časa čokolada že odprta(kar je zelo težko,a včsih rata)Pa en mrzzzzel notranjski pozdrav.

Hej !

Doja,da! Ta temna z ingverjem je sploh najboljsa. Tudi sama optiram za temne z vec kot 70% kakavom. Odviti in gledati ali ugrizniti – to je zdaj vprasanje!

Sorodnike na Blokah mora res posteno zebsti, pa bi se kljub temu najraje odpeljala na potep. Vasi gricki in planote , soncek in iskreci se sneg -POEZIJA:) Dalec od ponorelega sveta!

Vladka! To je bilo darilo! Moz se je res izkazal:)

Ko je vnuk praznoval pri nas 5.RD je bilo tudi veliko cokoladic, cokoladk in cokooolad – okrog 2kg. Pa vse spravi kot hrcek, tocno ve, koliko jih je …

Ko sem zvecer pred njegovim odhodom pripravljala potovalko, sem ugotovila, da se je vsega veliko nabralo( darila). Ni bilo sans, da bi kaj pustil, saj so zanj imela darila iz Slovenije poseben pomen. Potem sem omenila, da bo naneslo vec kg kot je dovoljeno na letalo.

Pridno je sesteval vse dkg napisane na ovitkih cokolad in prav pravilno sestel. Potem je sel pa tehtat in smenta, vedno je bilo na tehtnici vec .
Ni si znal razloziti; vedno je mislil, da je narobe sestel. In spet na novo sesteva:((
Potem sem ga lepo opomnila, naj pogleda, kaj imajo vse cokolade. Ugotovi: ovitek in nekatere se kartoncke zraven in olajsano je pogruntal, da je tehtnica tudi to tehtala.

Ce bi v soli ucili sestevanje, taro- neto tezo s cokoladami, bi vsi hitro znali:))

Ja, za prtljago sem pa res morala na letaliscu nekaj doplacati:(
Ampak fant je bil vesel, da je vse odnesel domov.

Joj, sem se razpisala! Ampak ti, ki imas svoje 4 otrocke in si v tujini, to razumes :)))

Lep pozdrav na vse strani Babi

Seveda, Babi, prijajo take prijazne besede, zakaj pa ne… Še sploh, ker sem tega že velikega fanta v živo spoznala 🙂
No, pri nas prtljage še nismo doplačevali, bi bilo pa tudi precej dražje to, kot pri vas… S seboj odnesemo 2 do 3 kg čokolina, cca. ravno toliko Barcaffe-ja in, ko tega zmanjka, se zadovoljimo s tukajšnjimi “nadomestki” 🙂
Pozdravček v domovino!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close