Maša
Hej!
Se tudi gostje strinjajo z nemesnim menujem? Niti riba ne pride v postev?
Sama bi naredila
tople pitulice ali
oblozeni kruhki z raznimi skutinimi namazi s polovicko orehovega jedrca na vrhu ali
sirov kroznik z hruskami in orehi
Dobra juha –
recimo gobova s popecenimi rezinami kruha posutimi z naribanim parmezanom in malo gratinirano pod zarom
namesto kruhkov so dobri tudi ajdovi zganci zraven
lahko tudi kaksna zelenjavna juha
ali kot je na tvojem drugem postu napisala bralka krompirjev bolj redek golaz
Ricet ali jota sta tudi dobri.
Lazanja, ki jo napolnis z zduseno razno zelenjavo( mesnate paprike- rumene- oranzne, cebula, jajcevci, por), paradiznikovo omako in veeeliko parmezana. Zelenjavo lahko popeces v pecici, je se okusnejse kot duseno.
Sladica so lahko krhki flancati ali krofi…sicer bo verjetno torta:)
Prepricana sem, da boste z brezmesnim kosilom lepo siti.
Kakorkoli se bos odlocila, se imejte lepo in tebi vse NAJBOLJSE Babi
Sem šele zdajle našla čas za tole – hvala, hvala, hvala:))))
Pri nas je vedno zanimivo praznovanje, ker je trojno:) Bomo naredili, da bo tudi v petek tako! Za postrežbo pa se mi ni za bat kaj bom ponudila, ker je tukajle tako veliko ponudbe:))) Mslim, da bom pripravila polnjeno francosko štruco in špinačno rolado s skuto in pršutom – a za to sem malo pozabila recept, pa ni panike:) Seveda ne bo manjkala torta.
Danes sem sicer preživela dan popolnoma nerojstnodnevno – na pogrebu:( , a se v toliko letih tudi to zgodi. So me pa sodelavci presenetili, kar mi pomeni zelo veliko!
Pa mož mi je prišel v službo vošit, ker je vedel, da se do zdajle ne vidiva:)
Od otroka pa sem že pred dnevi dobila darilo (ni mogel počakat, pa nama je z možem kar skupaj dal) – mapo za liste (plastično), uhu lepilo, čigumije, veliko Milko in primulo:)))) Zrežiral pa je tako, da se je z dedijem zmenil, da ga je odpeljal v Spar, tam je vse izbral, tudi rože, potem pa nesel zavit v cvetličarno -tudi rože kupljene v Sparu:)))) Seveda je vse sam plačal!:))
To je pa tisto, kar jaz rečem – darilo iz srca! In mi pomeni več kot vsa druga darila!
Forum je zaprt za komentiranje.