Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika višnjeva torta!

višnjeva torta!

Hčerka bo imela kmalu rojstni dan jaz pa bi ji spekla to torto (lahko je tudi češnjeva)!
Imamo pa v bližini neko slaščičarno, kjer imajo to torto tako dobro, res okusno, ampak mi sigurno ne bodo povedali recepta, niti ne bi spraševala, zato sprašujem vas ; ta torta je višnjeva, ena plast je namazana z marmelado, druga z takim dobrim želejem, ampak ne vem kako le tega narediti?, no po vrhu je namazana s smetano. Napita je verjetno kar z višnjevim kompotom, biskvit je temen!
A ima katera izkušnje z peko tort, kaj mi svetujete kako naj naredim to maso (žele) s katerim je namazana zgornja plast???
Hvala vsem …

Ne vem, kako bi naredila žele, jaz višnjevo naredim tako, da biskvit napojim sokom kompota, odcejene višnje zmešam s trdo stepeno smetano, s to kremo dvakrat namažem pečeno testo ( lahko je del svetlo, del pa temno – dodaš kakav ), po vrhu in rob pa namažem s metano, na vrhu okrasiš po želji.
Najbrž to ni kar si želela, je pa enostavno in dobro.

Jaz za višnjevo torto naredim recept po spodnjem receptu:

Sestavine:
200 g čokolade
100 g sladkorja
150 g masla
4 jajca
150 g moke
1 žličica pecilnega praška
1 vanilin sladkor
30 g orehov (ali lešnikov…)

Postopek:
1. Jaca, sladkor in vanilin sladkor penasto vmešajte. Dodajte omehčano maslo, 150 g omehčane čokolade (jaz čokolade ne mehčam, ampak jo kar zmeljem, da tudi v testu ostanejo koščki…je boljše) in moko pomešano s pecilnim praškom. Na koncu lahno vmešajte nasekljane lešnike (orehe…).

2. Zmes vlij v namaščen pekač (posuj ga z ostankom grobo narezane čokolade in lešniki, orehi… – to se uporabi samo za samostojni biskvit). Peči v pečici na 200 °C okoli 25 minut.

Ko se biskvit ohladi, ga prerežem čez polovico (ne pride zelo visoko in biskvit je boj trd, kot pri Sacher torti). Namažem ga z višnjevo marmelado in vmes dodam še malo celih višenj, namočenih v rom in sladkor. Nad marmelado in višnje namažem še stepeno sladko smetano. Zgornjo plast (vrh torte) mamažem s smetano. Super je!!!!

Seveda, če je torta za otroke, spustiš rum

Tan

Tudi žele ni kompliciran. V višnjevem soku (lahko razredčenem) skuhaš puding, vzameš barvno usklajen sadni puding ali nevtralni vaniijev. Delaš enako kot mlečni puding, le tekočine daš manj (npr. 4 ali celo 3 dl namesto 1/2 litra), da je bolj trd.

a) Lahko je samo žele, poliješ eno plast na biskvit, kot opisuješ.

b) Lahko narediš “zmešano” kremo oz. polnilo za torto. V ta kuhan puding-žele dodaš še višnje/češnje, biskvitne drobtine oz. koščke (iz zdrobljene tretje plasti torte ali spečeš posebej), nazadnje primešaš še stepeno smetano. Vse skupaj na debelo naložiš med spodnjo in zgornjo plast biskvita in pustiš v hladilniku, da se strdi.

LP Mimi

jaz sem tu ze enkrat napisala recept za krasno visnejvo torto (zelo lahka, ne obtezi zelodca) – poisci v iskalniku!
LP

jaz višnjevo torto delam takole:

BISKVIT 1:
4 jajca
4 žlice sladkorja
4 žlice moke
pol pecilnega
TO MIKSAM, DA RES NARASTE IN IZ TEGA DOBIŠ 2 RUMENA OBLATA.

BISKVIT 2:

enako samo, da dodaš še 2 žlici kakava
DOBIŠ 2 OBLATA ČRNA

SE PRAVI IMAŠ 4 OBLATE.

NAMAZ:
1 kozarec višenj odcedim in iz tekočine skuham malinov puding (malo gostejši, pa malo več sladkorja kot piše) in ohladim. Maline nasekljam na koščke, prav tako en črn oblat.
1 sladko smetano zmiksam. Narezan oblat, ohlajen gost puding, višnje in na koncu sladko smetano zmešam skupaj v mazivo filo.

Zložiš en bel oblat, namaz, črn oblat, namaz in na koncu bel. Premažeš s stepeno sladko smetano in okrasiš.
ZEELO DOBRO, KDOR JO JE PROBAL JE NE MORE PREHVALITI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close