“taužent župca”
Ojla!
A zna katera to juho naredit?
Sicer je to hudo enostavna reč, ampak se bojim, da sem kak bistven del spustila…
Se pa pšenični zdrob rahlo prepraži, zalije z vodo in jušna kocka noter…
A je to vse???
Bom zelo hvaležna!
Hvala!
LP!
Gordy
Ojla, Babi-ekspress )))
Najlepša hvala!!!
Tole je pa res tako hiter odgovor, da ga niti v sanjah ne bi upala pričakovati!
Res hvala!
Sončen pozdrav iz Vipavske na Obalo!!!
LP!
Gordy
Pred časom sem prebrala na spletni strani od gospoda Ivana Maršiča recept, ki ga bom prekopirala. Večkrat naredim to juhco in zeeeelo prijetna je za želodec:
——————————————————————————————
Copy :
Iz upokojenskega doma so me vprašali, če lahko povem , kaj je zame zdrava in kaj zdravilna hrana. Tokrat ne bom razlagal, kaj je zdrava hrana. O tem je bilo že veliko povedanega. Zdravilna pa je zame tista hrana, ki jo uživam, kadar se ne počutim dobro, če me zbada v kakem sklepu ali se me loteva kaka viroza. Ničkolikokrat sem že preizkusil, enako so storili tudi drugi, ki sem jim to svetoval, da je najbolj zdravilen redek koruzni močnik z nekaterimi dodatki (npr. s čebulo, česnom, korenjem, kolerabo, z zeleno).
Kako ga pripravim?
Nekaj žlic koruzne moke gladko razmešam s hladno vodo. V pripravljeno vrelo vodo dam nekaj drobno narezane ali “zmiksane” zelenjave, med katero sta tudi čebula in česen. Mešam in pustim kuhati največ 5 minut. Malo naj jed še postane,nato jo dam na krožnik in po vrhu malo osolim. Zabelim s hladnim oljem ali s skuto. Bolj razvajeni pa naj si zabelijo s kislo smetano.
Hvala še enkrat!
Niti na misel mi ni prišlo, da bi iskala pod zdrobom ))) Zdaj mi je pa nerodnooooooooooo ))))
Hvala vam, zlate ste!
LP!
Gordy
Forum je zaprt za komentiranje.