Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Grelnik vode – čiščenje

Grelnik vode – čiščenje

Vem, da ste že debatirale o tem, a se ne spomnim točno, kako se očisti grelnik vode, navodila pa sem založila.
Če je katera tako prijazna in mi še enkrat napiše, bom vesela, hvala in lep večer.

Ravnam se po prilozenih navodilih. Vodi dodam kis in pustim celo noc.
Kamen se lepo odlusci.

Vcasih so prodajali Viacal ( sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna) prav za male gospodinjske aparate ( caffetiera, grelnik za vodo…), zdaj ga ne vidim vec. Bil je manj agresiven kot navaden.
S tistim je slo hitrje, pol ure; sama ga nisem nikoli uporabljala, ker kemija je le kemija. Soseda pa redno.

Lp

Jaz vedno cistim le z alkoholnim kisom. Cistega nalijem v grelec (da pokrije spiralo), pogrejem ter pustim delovati. Ce je kamna veliko, lahko traja malo dlje in malo smrdi po kisu, strupeno pa le ni. Po uspesnem ciscenju pa je treba seveda dobro izplakniti.

LP, Muša

Mi pa čistimo s citronsko kislino. V vrelec streseš vrečko citronske kisline, dodaš vodo, zavreš in pustiš čez noč. Dobro splakneš in to je to (ne smrdi kot pri kisu).
lp, Simonca

BEN ODSTRANJEVALEC VODNEGA KAMNA

mala siva steklenička 2 ali pa 2,5 dl na vem točno.
Vsestranska uporaba.
Imajo ga pri čistilih.

Jaz pa nalijem kar navaden (vinski) kis, nič ne mešam z vodo, zavrem in pustim cca. 20 minut. Pokrov zamašim s papirnato brisačko, da vinski hlapi ne uhajajo preveč v prostor. Dejstvo je, da smrdi, je pa povsem naravno. In zagotovo spravi dol ves kamen.

Potem še parkrat prevrem samo vodo in pustim pokrovček dvignjen, da se povsem razdiši.

Natassa

Pri uporabi citronske kisline po zavretju vode ni treb puščati v grelniku, saj se kamen takoj raztopi. (Uporabiš 1 vrečko citronske kisline-mislim, da je to 5 gramov). Rztopljeno vročo citronkso kislino zliješ ven, parkrat spereš in zadeva je opravljena. Brez smradu . Jaz s to vodo očistim pote, še kamen s pomivalnega korita in pip.

Muša,

kaj je to alkoholni kis, kje se ga dobi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close