aparat za peko kruha Kenwood
Ja, ampak ne strašno dosti, saj sem ga dobila za novo leto. Prvi dve peki sta bili srednja žalost, tretjo sem vrgla proč, 4,5 smo z veseljem popapcali, 6 imamo pa v delu. Te zanima kaj bolj konkretno?
Kitty
Jaz sem ga kupila, pa sem zadovoljna. Le prave količine sestavin moraš pogruntat. Če si prebrala forum na kulinariki, tam vse lepo piše. Če se držiš preverjenih receptov in ne tistih iz knjižice, ti 100% uspe. Mislim, da je v vseh receptih v knjižici prevelika količina kvasa, zato potem kruh na sredini upade!
Jaz ga imam in ga že 4 mesece redno uporabljam. Držim se recepta v knjižici za navadni beli kruh, dodam pa še razna semena, orehe,… in kruh vedno lepo uspe (ne upade na sredini).
Če pečeš velik hlebec (450g moke – jaz imam namreč toliko velik avtomat, ker sva v družini zaenkrat samo dva), traja normalna peka 2.50 ure, če pa ga pečeš na hitri način, pa nekje eno uro (hitri način pomeni, da ne vzhaja tako dolgo. Kruh je malo nižji pa več kvasa moraš dat).
Najbolj pa mi je všeč program, da nastaviš za kruh zvečer in je pečen zjutraj. tako prijetno diši po hiši, potem pa še topel kruhek… mmm… Se moram kar nazaj držat, da ne gre preveč na kile.
Ga priporočam. Prihrani veliko časa in denarja.
LP, Lejka
No juhuhu, končno ga imamo tudi mi 🙂
Sem kakšno leto nazaj intenzivno navijala za ta avtomat, pa nekako ni bilo izvedljivo. Danes sva ga pa z mami kupili v avstriji. Sicer ni Kenwood ali Severin, temveč Trisa. Ravnokar se peče prbi kruhek in sicer s polovico bele in polovico ajdove moke (vsa moka je tista, ki jo je prinesla speedy na srečanje) in trenutno je najbolj zabavno spremljati, kaj počne aparat 🙂
Zdajle grem pa na lov za raznimi recepti. Malo sem že brskala, pa moram drugače nastavit iskalnik, ker je bilo o tem že veliko govora, potem se pa težko znajdeš.
Torej, sem čisto noter padla in res upam, da ga bomo čimveč uporabljali. Sploh pa en program, kjer nastane taka lepa razpokana skorja, res izgleda kot bi bil narejen v pekarni (saj vem, samo slika, ampak vseeno izgleda super).
lp
Ne vem, ali boš to še videla, kar nekaj časa me ni bilo sem.
Nataša, kruh mi na začetku ni uspel iz preprostega razloga – suhi kvas, ki sem ga imela doma, je bil čisto prestar, da bi lahko še bil aktiven.
Odkar mi je kruh prvič uspel, s sveže kupljenim suhim kvasom in s svežim kvasom prav tako, se mi še ni ponesrečil. Tudi kupila ga letos še nisem, z izjemo dveh žemljic za moja dva pamžka, ki jima domači kruh včasih preprosto ni dovolj dober. Pa ne tisti z rozinami in mandlji, tistega pospravita do zadnje drobtine.
Večinoma kruh pečem in navadne polbele moke, preskusila sem pa tudi že belo ostro, belo gladko, 1/3 koruzne+2/3 bele, s semenčki, z lanom, s sončnicami, danes bova s tamalo naredili še čebulnega. In jutri planiram pinco. Pride fotr na obisk, je usekan nanjo 🙂 Me prav zanima.
Bye, Kitty
Forum je zaprt za komentiranje.