Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Polnozrnati krofi

Polnozrnati krofi

Lepo prosim, če mi lahko kdo posreduje recept za polnozrnate krofe. V bistvu sem jih samo enkrat v življenju pekla “navadne”, zdaj se pa nekako “zdravo” prehranjujem in bi bila res vesela kakšnega takega recepta, ker zadnjič sem naprimer poskusila s šmornom iz polnovredne moke in je bil kot čigumi, ker je moka toliko težja oz. ne vem v kakšnem razmerju je potrebno ravnati s tako moko.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč in vam želim še naprej lep sončen dan,
Nina

Hej!

Z iskalnikom sem pogledala za dve leti nazaj – je veliko o krofih; na zalost pa nisem nasla recepta za take s polnozrnato moko. Mislim pa, da je bilo tudi nekaj takega ze omenjeno.

Prav gotovo je potrebno dodati tudi nekaj bele moke. Krofi niso najbolj moje podrocje:)

Palacinke delam velikokrat ajdova + bela moka ( kar po obcutku). Uspejo mi
lepe krhke. Smorna pa se nisem. Verjetno bi rabila kaksno jajce vec (rumenjak, sneg in malo radenske za rahljanje). Pisem bolj na pamet:)
Lahko pa poskusis.

Lep dan Babi

Jaz sem predlani delala miške iz pirine moke (hči je bila alergična na pšenico) in so bili še kar. V receptu sem belo moko enostavno zamenjala za pirino polnozrnato.

Šmorn in palačinke pa ponavadi delam iz polovice bele moke in polovic polnozrnate.

Hej,
na KulSlo je recept za miske iz polnozrnate moke – poglej tja in malo priredi recept. Osebno bi jaz take krofe delala iz 1/3 polnozrnate in 2/3 bele moke ali pa 1/4 polnozrnate in 3/4 bele.
LP

Za krofe ne vem, pa bi rada vedela – za smoren pa imam doma en (zame)dober recept – polnozrnata moka, ovseni kosmici in mislim, da je notri tudi med… bo poiskala doma in dam gor ko bom doma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close