Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika piščančja pašteta na Coolinariki

piščančja pašteta na Coolinariki

Hoj,
danes sem dobila po mailu od Coolinarike redno pošto, pa sem se “ustavila” na receptu za piščančjo pašteto (. Mi lahko katera pove, kaj je kurkum in kaj je đumbira. To namreč rabiš pri tem receptu, pa nimam pojma, kaj bi to bilo.

Helena

Tole je pokazal iskalnik.

Kurkuma:

Đumbir – ingver:

Super, hvala!
Glede na to, da je to ingver, paštete ne bom delala, ker ne bi šla v promet 🙂

Helena

Po moje lahko ingver tudi izpustiš, ali ga daš čisto malo, če ti sicer recept ustreza.
Srečno.

Hej!

Pri pastetah se posluzujemo zacimb, ki nam ustrezajo; poleg nekih sicer skoraj obveznih. Nic hudega, ce izpustis:)

V nobenem od mojih receptov ( knjiga) ni ingverja. Jaz ga sicer dam, ker mi je zelo vsec. Je pa pri meni obvezno malo konjaka. Lp

Ja, saj bom poizkusila. Pa še malo bom pobrskala po forumu, če se je že kaj pisalo o pišč- paštetah, pa bom kaj sestavila skupaj.

Helena

Hej, zvecer ti lahko napisem recept za pasteto iz piscancjih jetrc, ki jo dela sestra. Je res krasna. Zdaj pa ne vem, ce doda tudi kaj piscancjega mesa.

Lp

Babi, tudi mene bi zanimal recept!

Super, Babi! Če boš le našla čas in če se ti bo dalo tipkati, bom zelo vesela tega recepta.

Helena

Hej!

Lani sem ze napisala nekaj receptov za doma narejene pastete. V glavnem so vse kuhane na pari. Pri tej sestrini pa tega ni treba, ker je ze prej toplotno obdelana. Ce nastavite iskanje za 2 leti nazaj, se pokazejo ze napisani recepti.

Ker ima vsak svoje priljubljene disavnice, je tu seznam tistih, ki jih uporabljamo ( seveda lahko nekatere izkljucimo, ce nam niso vsec, ali katero dodamo).

pimenta, ingver, janez, muskatov orescek, cesen, poper, pekoca paprika, lovor, timijan, petersilj, majaron, rozmarin…

25 dag piscancjih jetrc, 120 g surovega masla, cebula ( ne ve tocno koliko), priblizno kot za prazena jetrca, disavnice,sol, pekoca paprika( v prahu ali chili v tekocini), marsala( podobno nasemu proseku – jaz dam ponavadi konjak)

Cela piscancja jetrca splaknemo pod tekoco vodo, ocistimo jih vseh zilic in krvi ( kozice ni potrebno). Kvaliteta jetrc naj bo taprava ( ne pomeckane, sluzaste; najboljse so od domacega piscanca.

Na olju ( najboljse olivno) poprazimo nasekljano cebulo, na njej poprazimo
cela jetrca, da so na zunaj lepe barve ( ne prezgana in presusena), dolijemo malo alkoholne pijace in pocasi zdusimo( v sredini se lepo roznata), solimo.

Ohladimo,malo narezemo, damo v mikser; dodamo se zacimbe in zelisca, maslo in zamasek zgoraj omenjene pijace. Dobro zmiksamo. To je vse.
Lahko je pikantnejse ali bolj blago – po okusu. S sestro uporabljava neko mesanico izraelskih zelisc – sredozemska ( zato v bistvu potem ne dodajava posameznih zelisc ).

Sama dodam cebuli se malo na tanko narezane kraske pancete( skoraj vsi recepti jo imajo), toliko da postekleni.

Zlozis v manjse posodice ( serviras obrnjeno), ali raztegnes na cm 1ali 2 debelo plosco in z modelckom za piskote izrezujes razne oblike.
Hranis v hladilniku, serviras lahko takoj – malo ohlajeno. Jes s toplimi kruhki.

Ko zmiksas, poskusis, ce je dovolj slano, pikantno, ce bi se kaksno zelisce dodala, ali je lepo mazavo ( ce ni, dodas se malo masla)….skratka, po lastnem okusu.

Preprosto in dobro. Lep pozdrav Babi

Hvala, Babi!

Super, Babi! Hvala za trud.

Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close