Najdi forum

kitajski vok

kje kupim kitajski vok in kakšen je najboljši

Hej, zdaj jih pa imajo že res kjerkoli!! Zadnjič sem videla v Rutarju, pa seveda v Interšparu, Merkatorju in in in.
Pri nakupu pazi na to, da bo čim bolj tanek. Če kuhaš na plinu ni pomembno, kakšno dno ima, le (kot rečeno) čim tanjše, da se vročina čimbolj neposredno prenaša na vsebino v voku. Če pa imaš električno ploščo, bodi zelo pazljiva, da bo dno ravno, ker sicer ne bo dobro. Taki voki so sicer že kar daleč od originalnih kitajskih vokov, so pač prilagojeni zahodnemu tržišču.

Poglej na stran od ena plus:

Tukaj imajo pravi, tolčen vok. Pa še v akciji je trenutno…

Voka iz tolčenega železa na enaplus že dolgo časa nimajo na zalogi ali pa imam jaz tako srečo, da odprem njihovo stran ravno takrat, ko jih zmanjka. Imam emajliranega od Emo Celje in se mi zdi čisto v redu. Lepo se čisti, nima deformacij in se lepo segreva. Izogibala bi se takšnemu s teflonsko prevleko, ker je že bilo na forumu govora o tem. so dekleta jamrale, da se lušijo.
Sama v njem kuham na elektriki samo v skrajnem primeru, ker se premalo segreje od strani, dno pa preveč. Zato imam na terasi tak majhen kuhalnik na dva plinska gorilnika in ju največ uporabljam ravno za vok.

Jana, imaš prav. Že kakšno leto zaman gledam na stran enaplus, tudipisala sem jim, a nisem dobila odgovora. Nekoč so vok iz tolčenega železa prodajali v Intershopih, ampak so mi povedali, da ga ne dobavljajo več. Mogoče pa katera ve, kje bi se pri nas ali v Italiji dobilo ta originalni kitajski vok.
Aja, pa kitajski čajnik bi me zanimal, ker ga na enaplus tudi nimajo več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close