Oklop in priklop:) Za Mimi, Missy in ostale…
Hej!
Ko sem v petek pridno odgovarjala Mimi v zvezi z jasminovim cejem, sem najprej prebrala vse na skatlici ( ker je iz Anglije, je vse natancno napisano), potem se na yahoo poiskala krasne strani o cajih ( kaj vsega ne zves in kaksne krasne embalaze ) in se veselila ” pametnega odgovora”.
Figa!!!
Pritisnem na poslji in racunalnik lepo razlozi, da se bo zaprl zaradi nepravilnega rokovanja. Kaj je bilo narobe, se zdaj ne vem!
Samo se ta podatek: Cvetne liste pravega jasmina zvijajo in jih dodajajo
zelenemu caju. Jasmin deluje pomirjevalno in tako ublazi delovanje samega zelenega caja.
Do prejle je bil totalni mrk. Pride sosedov gimnazijec, nekaj pocara in evo-
spet OK. Ni imel casa razlagati mi, kje sem ga polomila.Sicer mladi itak tako povejo, da se sam sebi zdis totalna zguba.
Bom zgleda morala se na en tecaj, da se bom naucila tudi sama kaj popraviti:)))
Missy, zal mi je,da se na tvoj klic nisem mogla odzvati. Se dobro, da ga do zdajle nisem videla, ker bi se zrla!!!
Sicer pa nisem dvomila v tvoje sposobnosti in zdaj res vidim, da je slo vse kot po maslu:)))
Cestitke za uspelo pogostitev in ker sumim, da si sama nekaj pomembnega praznovala, tudi cestitke za to:)))
Lep pozdrav Babi
Babi dobrodošla nazaj ;-)). Je kar kriza če je človek odrezan “od sveta” kajne ;-)). Sama vidim, da niti približno doma ne prižigam računalnika vsak dan, a če ga ne bi imela bi me huuuudo srbeli prsti.
Pri nas je sneg lepo pobelil pokrajino – ravno sva z Doro prišli notri – po vrtu je vse razrila, takšno pasje veselje nad snegom je bilo. Potem pa začne prav dražiti če jo bomo lovili okoli hiše ko je bila že vsa cofasta od snega po tacah in trebuhu…
Se moram pohvaliti da sem zadnjič dobila iz amazona knjigo bread machine baking – kakšni recepti ! Pričakovala sem samo recepte za kruhe, notri pa je 180 receptov za kruhe, kolače, sadne kruhe, krofke, prestice…. V bistvu je pri veliko receptih tako, da zadevo zamesiš v kruhomatu in potem dokončaš na roke… Joj, samo volje za peko mi nekako primakuje. Morda bo sedaj ko je sneg kaj bolj vleklo k pečici ;-)).
Snežen pozdravček iz Dolenjske.
Babi, hvala za čestitke. “Praznovala” bom pa kdaj drugič … 🙂 Se mi je kar zdelo, da se je nekaj resnega “zgodilo”, da te ni bilo na spregled. Vsakih 10 minut sem skakala preverjat pošto in ko mi je že bila plat zvona, sem se pač sama vrgla v vodo. Ali mi morda lahko vseeno poveš, da bom vedela za drugič o tvoji blazinici iz rukole: ali pripraviš surovo in narejeno kot solato (komplet začinjeno) ali surovo samo s b. kisom ali popečeno (možu ni šlo skupaj, da je rukola hladna in surova, polenta pa topla). Kakorkoli, meni je bilo zelo dobro (samo polenta je bila bolj suha, ampak sem se tolažila, da sem itak hotela take polentne piškote narest …)
Lp
M.
Ojla!
Pokorno javljam, da v Ajdovščini snega ni, burja pa je ))))
Sonce ))) je lepo, ko posiješ in je vse belo… Vse se tako lepo iskri ))) Kar pogrešam to )))
Babi, kako pa na Obali???
LP!
Gordy
Dobro jutro!
Tudi CE oz.okolica se je odelo v snežno odejo,a ta je žal le tolikšna,da je pokrila travo.Če nam ga babica zima pošlje še kakšno pošiljko bo mogoče za kakšen spust po hribu…
Lep dan…
P.S: Tinkarca,si uspela preizkusit avto… smo pa zadnjič na TV videli tvojo prijateljico Marjanco… madonca Sevnica se je proslavila po svetu z Melanijo in po Sloveniji z Marjano…Lep pozdrav tudi njej
Dobro jutro!
Tistim, ki imate sneg, kar malce zavidam:)))
Na obali pa vceraj burja, ki se je danes umirila; napoved: burja se bo ponovno okrepila.Je pa lep soncek:)))
Missy, rukolo lahko pustis surovo; ko nanjo polozis rezine popecene polente, jo omehca. B. kis meni prija in kapljica olja tudi, lahko tudi brez.
Druga varianta: Rukolo vrzes na stopljeno maslo( toplo olje ali na malo popeceno panceto), samo da ovene. To imam rada na spagetih.
Vcasih, ko kuham spagete, zadnjih par minut dodam se pest rukole in potem skupaj precedim. Potem zabelis kot zelis.
Presuha polenta:(
V polento, ki jo mislim popeci, med kuhanjem dodam malo olivnega olja ali masla. Da se ohlaja in utrjuje, jo zvrnem na desko in pokrijem s skledo, da ostane malo v lastni pari; tako preprecis izsusevanje. Popecem jo ali na odprtem toasterju ali pod grilom…na hitro, da ostane notri se socna. Najboljsa je pa na “plaki” stedilnika ali na pravem zaru nad ogljem. Se prej na rezino pokapljas par kapljic olja ali dodas kosem masla. Potem naribas se pikico parmezana:)
To niso napisani recepti, le moja preizkusanja in spomini.
Nona je polento zvrnila, jo z nitko preprezala na vecje kocke in v te zareze vlila malo stopljenega domacega masla. Joj, je to dobro.
Zvecer je pa rezine dala na plako ognjisca.
Lep dan, radosten in nasmejan
( kljub napovedi, da vreme danes slabo vpliva na pocutje – ne verjet vsega – no, v avtu pa previdno!) Babi
He, he – tud pri nas je sneg.
Ja, Sonce in Hali – sem se danes zapodila v hrib – prižgala 2 x 4 (vse štiri pogon in vse štiri žmikovce) in juriš. Dohitela sem par “revežev”, ki so obstali sredi poti. (veš, Hali, med njimi tudi Lenko, saj poznaš).
No, naša vas, čeprav je samo par hiš, je zelo slavna. Pri nas pravijo sicer, da nas ne poznajo po ničemer dobrem. Je pa naša Marjanca “zvejzda” – tista, ki je prinesla kruh iz krušne peči. Komentirala je namreč zvezo med Melanijo in Trumpom in lepo povedala, da to nima zveze z ljubeznijo. To smo imeli cel vikend smeha..
LP dan vsem. Komaj čakam, da se greva z Olijem (pasja mrcina) valjat po snegu..
Forum je zaprt za komentiranje.