Najdi forum

ekonom lonec

Pozdravlljeni,
ker sem še kuharica-začetnica, bi vprašala, kako uporabljate ekonom lonec… Imam novega, a nima nobenih navodil zraven… Sem pa v soboto kuhala v njem segedin, pa se mi je meso preveč razkuhalo-kuhalo pa se je pol ure…
Torej, kako vedeti, koliko časa…
Hvala,
Ally

Sama ga uporabljam predvsem za juho in strocnice. Kar se tice pa navodil in casov, je pa zelo odvisno od tega, kaksen ekonom imas. Pred kratkim je na KulSlo nekdo postiral case za langostino () in med branjem sem bila zelo presenecena, saj meni pri takih casih nastane samo cezana – imam ekonom WMF, v njem npr. je goveja juha (1/2 kg mesa na 1L vode) kuhana v 13 minutah, namocen suh fizol 5 min – je pa res, da stejem cas ko je ventil na pravem nivoju, in ne celotnega casa ko se jed segreva in ohlaja. upam da ti bo to kaj v pomoc.

Se pridružujem misi. Tudi jaz imam WMFjev ekonom. Segedin – 10 minut, ugasnem,potem pa pustim, da spusti paro. Meso je fino mehko. Enako golaž ali goveji zrezki. Namočene stročnice 5 minut, nenamočene dobrih 15. Kislo repo ali zelje zavrem, takoj ugasne in pustim, da spusti paro. Krompir 6 minut. Ekonom ogromno uporabljam in sem se kar nekako zverzirala in delam kar po občutku.
Mogoče je odvisno tudi od lonca, ampak če bi golaž v mojem kuhala pol ure, bi bil kot kašica za dojenčke :-))

Dolžina kuhanja je zelo odvisna od ekonom lonca. Imam enega bolj takega, pa moram kuhati skoraj tako kot v navadnem. Čas se mi skrajša za 20 do 30%. Juho obvezno eno uro.

Zraven lonca bi MORALA biti navodila. Ker na mojih navodilih je pisalo, da se juha kuha okoli ene ure.

Sicer pa razmišljam o novem. Vidim da ste pohvalile WMF. Ampak zakaj so ekonom lonci tako dragi?

Lp, Ela s

Res so dragi. Moj (pa je majhen, samo za dve osebi) je bil pred dvemi leti skoraj 30.000. No, malo je prispeval Božiček :-))) Ampak je res vreden svojega denarja. Saj na tisto ceno potem sčasoma pozabiš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close