Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika še zadnjič o kislem pudingu

še zadnjič o kislem pudingu

Sedaj sem pa zmedena. Kateri recept je pravi: en deci jogurta na 2 pudinga, ali 2 dl jogurta na 1 puding? Hvala za pomoč in lep dan.

Imam takle recept:
“Sestavine:
-1 liter mleka
-2 vrečki pudinga (priporočljivo: maline, borovnice, jagode, marelice ali enaka količina najboljšega jedilnega škroba GUSTIN)
-približno 1 dcl svežega jogurta (do ¼ tekoči jogurt – tetrapak)”
Torej prva varianta, v drugem primeru po moje tudi ne bi bilo nič narobe, le bolj še bolj kisel puding bi bil.
Srečno.

Po dr. Tiholetu pripravimo kisli puding tako, da osnovo ( škrob),ki je v pudingu, cepimo z jogurtom ( mlečno kislinskimi bakterijami). Zadostuje že žlica jogurta. Bolje je vzeti probiotičnega. Sam sem predlagal iznajditelju, da namesto pudinga, skuhamo kosmiče na malo vode, dodamo pest rozin in zalijem z mlekom. Hranimo na toplem( 40*) 24 ur. Tako dobimo zdravilni in krepilni napitek

Ivan Maršič

Najlepša hvala. Ampak glede na to, da je kisli puding kar okusen, se mi zdi čudno, da zdravi… :-)) O rezultatih bom poročala čez 14. dni.

Oj,

ali mora res biti sadni puding? Iz čokoladnega ne gre? Ali je kdo poskusil s škrobom?

LP

Pred casom sem napisala originalen recept dr. Tiholeta.
Mogoce nekaj nejasnosti: Za eno osebo 1/2 litra mleka in 1 vrecka sadnega pudinga. Ohladiti na 49 stopinj,(gospodinjski toplomer). Dobro premesati z dvema zlicama svezega jogurta, pokriti s prekuhano pokrovko in oviti s prelikanim prtom. Postaviti na toplo, ne na vroce, za 12 ur. Postaviti v hladilnik, na dan zauziti pol jogurtovega loncka. Zadostuje za 5 dni, zato ga je treba pripraviti vsak 4. dan. Za dve osebi dvojna kolicina.Za boljsi okus na vrhu malo dzema, malinovca,borovnic,brusnic…

Imunost na prehlade, nahod pri rednem jemanju.
Za prevec zelodcne kisline je manj primeren.

O zdravilnem ucinku: mlecnokislinske bakterije, ki se razvijejo v kislem pudingu, unicujejo skodljive bakterije.

Dodatek k navodilu: Kisli puding se pripravlja 4 x letno po 6 tednov, vmes 6 tednov pauza.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close