Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika karamelno mleko

karamelno mleko

Moj malček pravi, da v vrtcu dobijo za zajtrk večkrat karamelno mleko. Mi lahko katera svetuje, kako ga pripravit doma?

Čisto enostavno:
v suh lonček streseš dve žlički sladkorja in pristaviš na majhen ogenj, mešaš, da se sladkor raztali in porjavi, nato zaliješ z mlekom. Ob mešanju segrevaš skoraj do vrenja, da se sladkor spet raztopi. Količine so poljubne.
Če dodaš v vrelo nekaj listkov žajblja in pustiš notri nekaj minut, bo to odlično domače sredstvo proti kašlju, jaz to mojim vedno skuham, ko kašljajo.
Lep pozdrav, MirandaSima napisal:

> Moj malček pravi, da v vrtcu dobijo za zajtrk večkrat karamelno
> mleko. Mi lahko katera svetuje, kako ga pripravit doma?

Jaz pripravljam karamelno mleko podobno kot Miranda, s to razliko, da ko sladkor karamelizira (postane svetlo rjav in tekoč), dolijem malo vode.
Ko se vse skupaj stopi, dodam še mleko.

Karamelno mleko ima zeloooo rad moj mož, ga pa ne delam preveč pogosto, ker vsebuje dosti sladkorja in ne vpliva ravno ugodno na kg (pa tudi zobem ne koristi).

Lp, n&n

Hej!
Zajbljevo karamelno mleko je meni tako vsec:))), ceprav se marsikdo zmrduje!
In res pomaga pri kaslju. Tudi brez zajblja pomiri. Nikoli mi ni bilo odvec ga komu od mojih kasljajocih ponoci pripraviti. Cez 15 minut se je kaselj umiril in vsi smo mirno zaspali:))) Lp

Babi, ko sem prvic majhna poskusila karamelno zajbljevo mleko (bilo je poleti, in to na morju z bratranci in sestricnami, jaz pa skoraj 40 vrocine – groza!!!), sem mislila da bom bruhala….potem mi je okus postal vsec in sem se ga zelo navadila – potem pa sem zacela malo pazit – zaradi sladkorja :))
Kajne da je res dobro?!
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close