Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vroče višnje

vroče višnje

Je že katera delala vroče višnje s sladoledom?! Bi jih naredila, pa ne vem točno kako. Vsak nasvet je dobrodošel.

Ja, če imaš zamrznjene višnje jih malo pokohaš v vodi z malce vina, po želji sladkaš, dodaš malo limonine lupinice in preliješ čez sladoled.
Zelo dobro je tudi z malinami.

Kot pravi Kresnica, lahko pa je iz vsakega jagodičja, mešanega ali posebej iz borovnic; kuhaš, da pride rahlo gostljato, kot omaka, to poliješ po sladoledu, sladica pa se v eni novomeški gostilni imenuje VROČA LJUBEZEN. Mene pa spomni na tisti vic:

Natakar, vroč čaj z ledom, prosim!
A vam prinesem še slamico, al si jo boste z glave potegnili…?

Dober tek, Miranda

Dodam se malo mletih klinckov in kardamoma; okus in aroma opojna:)

Če je omaka preredka, jo zgostiš z žličko gustina.

jaz pa delam vroče višnje takole:
v posodi raztopim nekaj masla, nato dodaš eno žličko moke, da se lepo zgosti, dodaš višnje in sok od višenj, malo jabolčnega soka in po želji sladkor. Še malo pokuhaš in to je to. Super so tudi palačinke s višnjami.

Pa dober tek.

Sem jih naredila. Takole: karamelizirala sladkor, dodala višnje in sok, dodala žličko vanilijevega pudinga za gostoto. V kozarce nadevala višnje, 2 kepici vanilijevga sladoleda, višnje in sladko smetano. Zelo dobro, samo rok uporabnosti je kratek, ker je vse izginilo v petih minutah.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close