Najdi forum

Rojstni dan

V nedeljo praznuje moj mož rojstni dan in prosim za ideje. Starše bomo povabili na kosilo in nimam pojma kaj skuhat da ne bi iblo preveč packanja (vsi ne marajo morske hrane, tako da to odpade). Prosim za ideje. Popoldne pridejo prijatelji in takrat bodo na vrsti pituluce, narezek in podbno.

Potrebovala pa bi še kakšen recept za dobro torto. Nekje sem zasledila naziv praline torta in že pol ure brskam in ne najdem nič. Alimi lahko katera pomaga.

Lp, Maja

Pozdravljena.

Za koslio bi mogoče med drugim lahko pripravila piščančji žur- enostavno, hitro in dobro.

Glede sladice pa….pošiljam ti recept za dobro orehovo torto, ki je narejena v v dobri uri…(preverjeno).

Poleg tega pa se opravičujem vsem gospodinjam na prehrani, če ta recept že kje obstaja:)))

OREHOVA TORTA

TESTO:

5 beljakov
5 žlic sladkorja

stepeš v sneg

dodaš:

5 žlic orehov
2 vrhani žlici moke

Vse sestavine dobro zmešaš in vliješ v model za torto (premer 28 cm) in približno 30 minut pečeš na 180 stopinj.

NADEV:

5 rumenjakov
250 g masla
200 g sladkorja

penasto umešaš

dodaš:

300 g orehov
150 g zmletih albert keksov
2.5 dcl hruškovega (obvezno) soka

Vse sestavine zmešaš in naneseš na pečeno testo ( v višini običajne torte).

Če želiš lahko po nadevu naneseš čokoladno glazuro.

Postrežeš s stepeno sladko smetano….zelo priporočjivo je, da se postreže smetana….

Dober tek!

Full hvala za recept za tort, zdi se mi zelo okusna in enostavna. Bom poskusila,. Kaj ti daš čez na koncu čolodano glazuri ali daš kaj drugega?

Kaj pa je to piščančji žur?

ISKALNIK DELA ČUDEŽE !!!

piščančji žur:

pa še rojstni dan:

itd. itn.

Link do žura:

kakšna pa je praline torta? Malo sem brskala po googlu pa so ven padali recepti za zelo različne stvari…

Piščančji žur ti ne bo vzel veliko časa. Pa ni treba slepo slediti receptu, ampak upoštevaj mnenja poizkuševalcev. Zraven ponudi recimo ocvrtke in kakšno dobro solato.

Če še torto spečeš, si bodo zagotovo zapomnili!

Natassa

Če se prav spomnim, je bilo govora o pralina torti, v resnici pa je potem šlo za mafine, kjer v vsakega posebej vtisneš en pralina čokoladni bonbon.

Če se prav spomnim… LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close