Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Eni pečeni morski sadeži

Eni pečeni morski sadeži

Jao, tako poredko zaidem na ta forum, pa toliko zanimivega se dogaja … Hja, vedno se oglasim ko rabim pomoč – sama jo žal ne morem nuditi, ker res zelo, zelo malo kuham … Torej:

Za en prav poseben praznik :-)))) bi rada pripravila ene pečene nevemkaj … pravim zato, ker sem pred (hm, 10 leti) pri nekem starem moževem prijatelju (ki žal to ni več) sredi noči jedla nekaj tako božanskega, da se še sedaj spomnim. Bili so neki morski sadeži oranžne barve, zelo na hitro popečeni na olju in soljeni. Spomnim se, da jih je bila cela gora, mi trije pa smo jih kar jedli in jedli, tako dobro je bilo. Ko sem po iskalniku iskala “repke” ali “kozice” sem videla, da vsi opozarjate na to, da se tisti zmrznjeni repki grozno zmanjšajo in so brez okusa. Te pa so imeli okus, bili so zelo čvrsti in kar precej veliki (no ja, repki pač). Močno dvomim, da bi jih tisti fant kupil v oklepu in jih sam čistil, saj jih je bilo res ogromno (ene tri sklede).

Ali se komu zdi, kaj bi takrat lahko jedli? Pa kako naj pripravim zadevo? In kaj bi zraven lahko ponudila (poleg vina …).

Vnaprej se zahvaljujem vsem za kakršnokoli informacijo in želim lep dan,

M.

Hej!

To me spominja na tiste velike repke kraljevskih skampov; dobijo se olusceni in zamrznjeni. So pa se eni taki veliki repi od rakov iz vzhodnih morij; jih tudi prodajajo.

Potem so se neke oranzne ” reci” ala raki, ki jih ocvremo. Je pa to cudna zmes ( riba, malo rakca) industrijsko pripravljena. Lp Babi

na misel mi je prisla neka -mislim- japonska rec.
rabis:skampove repke /cca 500g/,moko /malo gladke,malo ostre/vsake pribl.200g/, 1 pecilni prasek,sol,2 beljaka, 600 ml hladne vode,olje za cvrenje.

ce imas cele skampa,jim izvleci repke /lazje naredis,ce jih prej na hitro zmrznes/,operi in osusi.
zmesaj obe moki,dodaj pec.prasek,sol in beljake. zalivaj s hladno vodo, tako da dobis tekoce testo.za nekaj casa das testo v hladilnik.
repke pomakaj v testoin jih takoj polagaj na vroce olje.peka traja par minut.poberi jih na papirnato serveto.
ponudis se vroce- lahko jih pokapljas s sojino omako…ce vam je bolj vsec pa naredis nekaj podobnega majonezni omaki.

na enak nacin lahko ocvres zelenjavo.

me prav zanima- je bilo kaj takega? lp petra

500g je “cistih” repkov, ne skampov! petra

Petra je verjetno mislila – tempura- je ta rec !! Babi,ti bos vedela!! Si se oglasila na nekem drugem postu- mislim, da obvladas!! Maja

tempura !? – mozno,da se res tako imenuje. izhaja pa menda iz portugalske…ceprav jo sedaj “uvrscajo” med japonske jedi!? bo treba pogledati na razpredelnico-sedaj jo imamo !! lp petra

Hvala vsem! Sem vprašala še moža, pa se on spomni, da so bili še v oklepu in zelo na hitro popečeni na olju (nič panirani). Kaj pa če so bili gamberi, ali kozice (ali je to mogoče celo isto …), ker so bili bolj majhni?

A lahko natresete morda še kakšno idejo, kaj bi lahko ponudila zraven?

Lp
M.

Da, gamberi ali gamberetti so kozice; meni se ljubsi kot skampi,zlasti v buzari, celi z oklepom.

Kaj zraven ocvrtih? Ponavadi ponudijo tartar omako in rezino limone.

Kaj drugega mi ne pride na misel; najbolj uzivam, ce mi nic drugega ne kvari okusa:) Lep pozdrav

Hvala vsem, verjetno so bili res gamberi (v oklepu). Saj zdaj pa sem okrog teh “klešč” že toliko tu preiskala, da sem se odločila kar za BUZARO … Njami, komaj čakam (ker je še nikoli nisem delala – saj prav sfalit pa verjetno tudi ne morem ?) …

Lep dan vsem,

M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close