Najdi forum

avokado

Lep pozdrav!

Vem, da se iz avokada pripravljajo najrazličnejše solete, namazi in sladice.

Mi prosim pomagate in mi napišete, kja pripravljate vi iz njih?

Hvala in lep pozdrav vsem,

Aleksandra

iz avokada najraje /tudi najveckrat/ naredim guacamole /ali vakamole/.
avokado olupis,narezes na manjse kose in spasiras z vilicami. dodas se narezano papriko,paradiznik,malo koruze,par listov narezanega radica, sol,poper /lahko tudi kajenski/,limonin sok, olivno olje. dobro zmesas in pustis v hladilniku,da se okusi prepojijo. uporabis lahko kot solato, namaz..

dober je tudi z mocarelo / ali kakim mladim sirom / in rukolo.
ali pa s tunino in rizem…
potem je se juha iz avokada /se nisem delala/
pa “solata” iz kus kusa,avokada in raznih zelisc…

kar precej je tega. lp petra

Tudi jaz največkrat naredim guacamole. Všeč mi je pa tudi samo prerezan in z malenkost soli. Jem ga kar z žličko. Ali pa pretlačen s skuto. Dobra je tudi solata iz avokada in paprike, pa zraven veliko sveže bazilike. Ali pa konzerva koruze namesto paprike.
Obvezno pa ga moraš pokapat z limonim sokom, da ne potemni.

Namaz pripravim tako, da zrel avokado olupim in z vilico pretlačim. Stisnem česen (1-2) in majhen košček čebule (1/8), solim in pokapam z limono, včasih tudi popram.

Več kot dodaš česna oz. čebule, bolj je namaz pikanten. Namažeš na kak dober kruh, uff…

Natassa

Hej!

V glavnem ze zgoraj napisani nacini.

Zet meso kar zmecka in malo speni z dodatkom limone. Vmesa se pretlaceno ciceriko. Jemo kot namaz na toplih kruhkih ali na dobrem kruhu. Seveda so zraven tudi zacimbe.

Sama dodam vcasih tudi malo pretlacene skute. Zdaj iskalec ne dela; je bilo vpisanih ze nekaj idej ( dve leti nazaj).

Je pri vas ze sneg? Na obali kar mrzlo kot se za zimo spodobi. Pozdravcek

babi, dobra ideja to s ciceriko! jaz ponavadi s ciceriko delam humus /smo ze pisali/.
vreme? v lj je sicer se sonce, a ze nekaj prihaja z vasega konca ! 🙂
gledala sem kamere v zivo- na zahodu je v glavnem ze oblacno.
me prav zanima v kaj se bomo jutri zbudili!? za enkrat se na pol soncen pozdrav petra

Najraje imam avokado narezan na pol ali četrtine,malo limone pa sol in poper. Maja

tule je nekaj linkov, kjer je bilo govora o avokadu:

tule je nekaj linkov, kjer je bilo govora o avokadu:

No, pri nas ga pa pripravljamo tudi kot sladico in sicer kot peno.
V multipraktiku zmelješ meso avokada, sok pomaranče in limone, sladkor in pomarančni liker, da dobiš tako rahlo peno.
Količin žal ne vem, ker delamo po okusu.

Meni je pa najboljsi, ce ga narezem na kruh, razmazem z nozem in na vrh dam rezino šunke.

Lep snežen pozdrav iz Gorenjske!

Hvala vsem za recepte, bom danes poskusila kašno stvar.

Sicer bi sama poiskala v iskalniku, pa ta šment že nekaj časa ne deluje, prav zaradi tega sem odprla novo temo.

Še enkrat hvala!

Babi, imamo snega za vzorec, čeprav se lahko Ljubljančani pohvalijo z nekaj centimetri več. Je pa dovolj mrzlo, da bi človek pomislil, da je zima 🙂

Vsem vam želim prijeten zimski dan in hvala,

Aleksandra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close