Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika VLOŽENA ZELENJAVA

VLOŽENA ZELENJAVA

Zanima me koliko let lahko hranim doma vloženo zelenjavo (kumarice, rdečo peso, itd.), da se še ne pokvari.

Našla sem (zadaj na polici) v kleti vložene paprike od predlani. Odprla sem jih in so bile čisto normalne. To pomeni,da bi bilo letos tretje leto!?
To se mi ne dogaja…na ta dva kozarca smo izgleda malo pozabili!?
Najbolje,da kar odpreš.Saj boš takoj videla…pa tudi po okusu takoj opaziš,če je kaj “drugače” !! Marja

Meni se zdi največji problem, da ta zelenjava postane premehka. Je pa tusi odvisno koliko jih skuhaš pri vlaganju. Lani sem naredila malo premehke paprike in kar je ostalo, sem morala vreč proč. Sem jih pa tudi že dve leti imela in so bile dobre. Odpri, povohaj, probaj. Da bi jih pa namensko delala za več let, ti pa ne svetujem.

Ne vem no, ampak vložena zelenjava je po moji praksi samo za eno sezono. Mogoče edino srbska solata lahko malo dlje traja v shrambi. Jaz zelenjavo vlagam samo za tekoče leto. Drugače je z marmelado in kompoti: brez greha jih lahko uporabljaš tudi dve leti.
LP

Moja mama je čisto pozabila na kazorce z vloženim stročjim fižolom iz leta 2001. Smo ga zadnjič sprobali in mu prav nič ne fali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close