Zalino predelano pecivo “jajce na oko”
En lep pozdravček vsem!
Se opravičjuem, ampak nikakor ne najdem recepta za pecivo Jajce na oko.
Danes popoldne bi naredila neko pecivo, ki zanimivo izgleda, pa sem rekla, da bo ta kar pravšnji. Tista, za katero ga bom naredila, sicer obožuje skuto, ampak za skutine ledene kocke je že malo prepozno.
Torej, če ima katera link do tega predelanega recepa, se priporočam, prav tako pa tudi za kakšno drugo “odbito” pecivo 🙂
Hvala in en krasen sončen pozdrav z Gorenjske!
http://www.coolinarika.net/recepti/grupe_jela/recipe_cat_d/kolaci/kolac_jaje_na_oko/
Slučajno sem bila na tem naslovu in videla tole.
Naredila sem sočno pecivo. Z jabolki. Ne vem, a sem smotana, samo meni ni preveč všeč. Skoraj vsa masa s skuto se mi je vpila v spodnji biskvit, zgornji pa se je med hlajenjem čisto razmočil – na vrhu je tak, kot da bi čez prelila malo vode.
Tudi obe plasti biskvita sta mi nekako prazni… Moram še enkrat poizkusiti s kakšnim drugim sadjem in mogoče v drugem pekaču. Kaj pa vem.
Noja… pojedli bomo brez skrbi, za darilo pa najbrž ne bo 🙂
lp
Najbrž bo res to to. Danes je pecivo še malo boljše kot včeraj. Počasi bo še meni všeč ;)) Ne, hecam se. Saj ni slabo, samo naslednjič bom poizkusila še s kakšnim drugim sadjem. Aja, pa včeraj sem najprej nameravala narediti pecivo jajce na oko, zato sem kupila smetanov puding. No, potem sem še tega vmešala med maso, ker je meni ful dober po okusu in je bila malo bolj kompaktna.
Ne vem… očitno sem bila včeraj res malo čudno razpoložena, ker ponavadi so “moji” jedci oz. preizkuševalci kar kritični glede moje peke 🙂
Aja, pa potem sem ga nesla prijateljici za darilo inj e bil tudi njej super… Po nepotrebnem kompliciram 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.