Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zalino predelano pecivo “jajce na oko”

Zalino predelano pecivo “jajce na oko”

En lep pozdravček vsem!
Se opravičjuem, ampak nikakor ne najdem recepta za pecivo Jajce na oko.
Danes popoldne bi naredila neko pecivo, ki zanimivo izgleda, pa sem rekla, da bo ta kar pravšnji. Tista, za katero ga bom naredila, sicer obožuje skuto, ampak za skutine ledene kocke je že malo prepozno.

Torej, če ima katera link do tega predelanega recepa, se priporočam, prav tako pa tudi za kakšno drugo “odbito” pecivo 🙂

Hvala in en krasen sončen pozdrav z Gorenjske!

http://www.coolinarika.net/recepti/grupe_jela/recipe_cat_d/kolaci/kolac_jaje_na_oko/

Slučajno sem bila na tem naslovu in videla tole.

Tole je bila skoraj “mišn imposibl”. Ko bi vedela po kakšnem naklučju sem ga našla 😉

Vsaj mislim da si iskala tole? Samo tukaj ni skute notri ali jaz ne vidim?!? (nimam časa vsega brat)

O ja, hvala. To je to! Res ni skute, ampak trenutno se ne spomnim nobenega recepta s skuto, ki bi bil “nekaj novega” oz. da bi zanimivo izgledal.
Hvala ti še enkrat!

Joj, čeprav tole pecivo naj bi se tudi hladilo čez noč. A bo kaj narobe, če ga hladim malo manj. Oz. precej manj…recimo 2 uri?

A veš da tega peciva še nisem naredila. Kakšno podobno pa že, pa se ni hladilo čez noč in je bilo ravno tako ok. Po moje se kaj prav posebej hudega ne more zgoditi ;-))

Malo sem še gledala in naletela na tale recept .
Sonce, ti si ga že delala ane? S katerim sadjem se najbolje obnese? Trnutno tako ali tako imam trenutno doma samo en kup suhega sadja, jabolka in kivije, vendar najbrž to ne bo to. Torej kompot…

Hej Kresnica,nisem sonce a to pecivo delam kar velikokrat.Jaz ponavadi naredim kar z jabolki in skuto ali samo z jabolki ali samo s skuto.Je res enostavno,hitro in ni potrebno,da se hladi…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hali, ali ti biskvit (se pravi tisto polovico, ki jo najprej spečeš, kaj navlažiš? Npr. s kakšnim sadnim sokom ali rumom?

Jaz sem dala takrat sveže breskve.
Spodnjega dela biskvita nisem nič vlažila, ker gre itak vse skupaj nazaj v pečico.
Z jabolki nimaš kaj zgrešiti.

Tudi jaz nič ne vlažim,spodnjo plast ne pečem dolgo,samo toliko,da ne teče,potem spustijo jabolka sok in pride prav dobro. V bistvo je to najljubša sladica mojih preizkuševalcev doma.

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Najbrž bom naredila kar tole sočno pecivo. Med skuto bom dala pa še sok pomaranče, ker pri skutinih ledenih kockah naredi tako dober okus.
Samo za sadje še moram malo premislit. Verjetno bodo res kar jabolka…

Naredila sem sočno pecivo. Z jabolki. Ne vem, a sem smotana, samo meni ni preveč všeč. Skoraj vsa masa s skuto se mi je vpila v spodnji biskvit, zgornji pa se je med hlajenjem čisto razmočil – na vrhu je tak, kot da bi čez prelila malo vode.
Tudi obe plasti biskvita sta mi nekako prazni… Moram še enkrat poizkusiti s kakšnim drugim sadjem in mogoče v drugem pekaču. Kaj pa vem.
Noja… pojedli bomo brez skrbi, za darilo pa najbrž ne bo 🙂

lp

Ah ja… jaz sem očitno malo preveč kritična. Vsi, ki so probali pecivo so ga hoteli še in jim je bil noro všeč 🙂

Kresnicka!
Meni se masa s skuto sploh ni vpila ampak je ostala lepo na sredini – mogoce si imela preredko maso?
Vazno da je bilo vsem vsec ;-))

Najbrž bo res to to. Danes je pecivo še malo boljše kot včeraj. Počasi bo še meni všeč ;)) Ne, hecam se. Saj ni slabo, samo naslednjič bom poizkusila še s kakšnim drugim sadjem. Aja, pa včeraj sem najprej nameravala narediti pecivo jajce na oko, zato sem kupila smetanov puding. No, potem sem še tega vmešala med maso, ker je meni ful dober po okusu in je bila malo bolj kompaktna.
Ne vem… očitno sem bila včeraj res malo čudno razpoložena, ker ponavadi so “moji” jedci oz. preizkuševalci kar kritični glede moje peke 🙂
Aja, pa potem sem ga nesla prijateljici za darilo inj e bil tudi njej super… Po nepotrebnem kompliciram 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close