Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ovseni rižek- kako pripraviti?

ovseni rižek- kako pripraviti?

Pozdravljene,

Pred časom sem v neki restavraciji jedla fenomenalen ovseni rižek z zelenjavo. Sedaj sem ga končno našla za kupit v trgovini, pa žal nič ne piše o pripravi.
Kaj veste? Ga je treba namakati ? Koliko časa se kuha? Se ga lahko potensta na zelenjavi, potem pa doda vodo ali juho? Kakšno je razmerje ?

Zelo bom vesela vsake ideje..
Lep pozdrav
AnaP.

ne vem,ce si imela v mislih ovseno kaso!?

le ta se kuha priblizno 15 min. razmerje z vodo je 1:3. kaso se strese v osoljen krop,premesa in skuha. posebej lahko preprazis zeljeno zelenjavo in ji na koncu za par minut dodas se kuhano in odcejeno kaso.
dobra je tudi z mesanimi morskimi sadezi /lahko je tudi samo ena vrsta/.
postopek je enak.

ce pa je ovseni rizek kaj drugega, zal…ne vem ! lp petra

Draga Petra,

Hvala za odgovor. Vendar na embalaži piše bio ovseni rižek. Tudi izgleda tako kot ene vrste riž.. Mogoče pa se bo še katera oglasila, ki bo vedela povedati razliko med ovsenim rižkom in kašo…

Hvala še enkrat za odgovor.

Lep pozdrav
AnaP.

Kje pa si kupila ovseni rižek?

lp N

Ovseni rižek sem kupila v Intersparu, sem ga pa videla tudi v Mercatorju.
No, ker se razen Petre ni nobena javila, sem kar sama poizkusila srečo in je prav dobro izpadlo.
Rižek sem prebrala, ga oprala, potem pa namočila. POtenstala sem čebulo, dodala rižek in zalila z juho. Medtem sem na olivnem popražila por, korenje, šampinjone in brokoli, posolila, dodala malo masla. Ko se je rižek kuhal 20 minut sem to zelenjavno mešanico primešala rižku, potresla z naribanim parmezanom in to je to. Bilo je izvrstno, edino rižek je bil malo bolj al dente.
Drugič ga bom namočila čez noč, da bo hitro kuhan.

Lep pozdrav
AnaP.

Zdaj pa tudi mene zanima, kaksen je ta ovseni rizek. Poznam en poseben jecmenov rizek ( Italija). Kaj na embalazi ne pise kaj natancnejsega?
Cigav produkt je; uvoz, nas ??

Lp Babi

Bio ovseni rižek je slovenski proizvod- pakira ga Žito/Natura po 1 kg.
Na nalepki piše le bio ovseni rižek in z malimi črkami še oluščen oves.

Potemtakem je to res le oluščen oves, ki izgleda tako kot ene vrste riž.
Kaj več pa mi ni uspelo izvedeti. Na policah je na oddelkih z zdravo prehrano oz. prehrano za diabetike.

Tako škoda se mi zdi, da vsi ti proizvajalci “bio” žitaric, stročnic ipd.
ne priložijo še osnovnega opisa, recepta, še kakšne variante za pripravo.
Bi jih bilo neprimerno lažje vključiti v prehrano…

Lep pozdrav
AnaP.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close