Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika alergijska dieta

alergijska dieta

Ker sem trenutno na alergijski dieti potrebujem kakšen nasvet.
Kako naj si pripravim proseno kašo? Kuhana na vodi je bolj tako. Mleko in mlečne izdelke lahko jem. Prosila bi tudi za kakšen recept z rižem. Naveličana sem rižot in mlečnega riža. Ne smem nobene druge žitarice. Še kakšno idejo za krompir, mogoče z zelenjavo. Od mesa mi je dovoljena le govedina. Kako pa naj jem sadje, razen s skuto, ali sadje samo? Hvala

Ko bo delal iskalnik (trenutno je preobremnjen) lahko pogledaš za leto ali dve nazaj – za krompir je res ogromno receptov.
Tudi o prosieni kaši je že bilo kaj napisanega – lahko jo skuhaš na mleku in potem iz nje narediš prosen narastek (mislim da sem že napisala recept tukaj, če ga nisem ga še bom).
Sadje – lahko si ga sočiš, če imaš rada sokove. Kako ga sicer jesti? Z jogurtom, v sadnih solatah, sadnih kupah naprimer.
Z govedino tudi lahko narediš marsikaj – zrezke na 100 načinov.
Riž – poleg omenjenega lahko narediš rižev narastek če ga imaš rada.

Kaj pa ajdovo kašo lahko ješ?

Iz riža lahko narediš tisoč kombinacij. Npr: riževa solata (dodaš stvari ki jih lahko ješ), mleta govedina in riž – z njim nadevaš papriko, paradižnik, bučke,… sladkan riž z dodatkom sadja, riževi polpeti (kuhan riž zmešaš z jajcem – ali pa bolj pocast riž skuhaš, oblikuješ hlebčke in spečeš na olju)

Lp, Ela S

Naj dodam zgornjemu:

Pecena prosena kasa ( sladka ali slana); kasa z na zaru popeceno zelenjavo( kot kuskus)

rizevi narastki; ne samo sladki s skuto in jabolki ali z drugim sadjem, tudi slani z razno zelenjavo( por, brokoli, bucke, cvetaca, gobice) in parmezanom so krasen obrok.

Krompir dusen s sladkim janezem in sirom.

Recepti so vpisani ( nastavi za dve leti nazaj). Sicer rizev slan narastek naredimo kot sladkega, le da ne sladkamo in vmesamo se blansirano ali zduseno zelenjavo. Imas lahko se za naslednji dan.Mlce konjaka naredi jed se boljso. Tudi gostje pri boljsi vecerji ( priloga k dusenim zrezkom) se ga ne bodo branili.

Meso: pticki, duseni zrezki s prilozenim krompirjem( recept- majaronovo meso v ekonom loncu) so dobri. Krompir se naleze okusa mesne omakce, cebule in se kaksne zelenjave. Razne juhe, tudi krepka juha z mletim mesom. Mesni cmocki v goveji ali zelenjavni juhi…

Mogoce ti bo kaj vsec. Sicer je tvoja dieta krasna; se kaksna zacimba in res se ne mores pritozevati. Ko sem za moza kuhala strogo dietno hrano zaradi obcutljive crevesne sluznice, sem spoznala vrednost zacimb in zelisc; pa se soli ni treba veliko.
Takrat majhna hcerka je ugotovila, ko je se svecke prizgala ob lepem pogrinjku, da bo oci boljse volje:
“Dieta je nekaj krasnega! Tako lepo disi. Bom se jaz jedla.”
Pa se mu je res razjasnil obraz:)))

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close