Muffini- pomoč
Pozdravljene.
Včeraj sem se vsa gajstna namenila peči muffine, ker sem hotla neki mal drugačnega speči za rajstni dan mojega dragega.
Na žalost ne bo nič, ker so se mi vsi gladko malo zažgali…..dno je prismojeno. Pekla sem jih v papirnatih lončkih (po dva skupi) v normalnem pekaču.
V receptu je pisalo, da se jih peče na 200 stopinj….Prvo rudo sem pekla zato na 200, drugo pa pol na 180…pa še lončke sem postavila na peko papir. Reziltat pa je bil isti…..rjavkasto dno:))))
Skratka…..ne bom rekla, da niso dobri..ker so…samo dno je treba odrezati…in pa tut za pred ljudi niso….tako, da jih bomo primorani domači sami pojesti.
Zdej me pa zanima kaj sem naredila narobe…a se jih res ne da speči v teh lončkih in je potrebno obvezno imeti pekač, ga naoljiti (oz. vanj položiti papirat lonček).
Zahvaljujem se vam za pomoč…..do petka, se jih bom sigurno spravila še enkrat nardit……če mi bo le katera povedala, kako naj jih pravilno spečem.
Lep dan, Č.
Čveka jutro.
Ja tole je pa smola res. Sama nisem še nikdar pekla mafinov brez pekača namenjenega za tovrstno peko. Mislim da se investicija kmalu izplača. Meni se niti v navadnem kovinskem niti v silikonskem ni še nikoli zažgalo dno. Tako ti pravzaprav kaj pametnega ne morem svetovati (razen že povedanega). Čeprav mi niti ni jasno zakaj bi se dno zažgalo….
Upam da ima katera izkušnje s peko v samih papirnatih modelčkih.
LP
Ti pekači so zelo različni, jaz sem imela celo pekač za mafine iz nekega materiala, v katerem so se kljub papirčkom mafini preveč zapekli. Zato sem pekač menjala. Zdaj pa čakam na silikonskega :o)
Sicer pa imam jaz pri večini receptov 180°C za peko mafinov.
Vladka
Jaz nimam težave z zažganimi mafini.
Me pa zanima kako ti pečica peče drugo pecivo. Recimo torte. Ali imaš tudi tam težave z zažganim dnom. Ker je nelogično, da bi se ti dno zažgalo, ki je v papirčku, zgoraj bi bilo pa normalno pečeno. Kaj pa če je z pečico kaj narobe. Ali imaš prižgan spodnji grelec. V tem primeru bi imela izvor toplote od spodaj in bi se ti spodnji del bolj zapekel ali celo zažgal. Jaz navadno pečem mafine samo na topel zrak in ne prižigam spodnjih in zgornjih grelcev.
Lep dan želim.
Mateja
O hvala vam za vse odgovore…..
Pečica ostalo pecivo zelo dobro peče…..zato smo z mamo kar modrovale zraven…o višini rešetke…o stopinjah…pa nč ni pomagalo……
Res pa je da nisem namastila lončkov……..kokrkoli…dans grem v nabavo pekača….samo…še to mi povejte….a se namasti dno teh modelčkov…in ali položite vanj tut papirnate lončke…
Kakorkoli……probala jih bom še enkrat nardit……ponavadi nimam težav s pečenjem…..in bi res rada še muffine kdaj nardila…da se malce popestri izbira peciva…:))
LP, Č.
Sam, da vas obvestim……ni mi dalo miru, da ne bi probala, še enkrat….kupila sem pekač in jih naredila…..uspeli so……sicer sem naredila napako in mokre sestavine umešala k suhim……sam vseeno so uspeli……
Fant je navdušen…..pravi do so mala malica….pa še rozine in oreške obožuje…..naslednjič bom probala še malce skute dodat….
Skratka…..punce…gospe, dame…….hvala vam….za vse nasvete….namige……skratka….blagor nam k vas lahko beremo…..
Lep vikend, Č.
Forum je zaprt za komentiranje.