Jogurt
Še ena verzija je, ko ga pečeš v pečici, tam na 50C, bi se morala pozanimati, pa eno je delu Jamie Oliver, pogreješ mleko , pol mlačnega cepiš in hladnega daš pokritega za 1 noč v hladilnik, tud ena verzija, 3 da ga dol kuhaš dodaš še nekaj sladke smetane, mlačnega cepiš in zaviješ v deke za 12-24 ur, sem ga delala je ful dobr, a postopek gre priblj. tako kot opisano…….. cepiš pa s navadnim jogurtom
Jaz sem ga tudi delala njega dni, zdaj pa skoraj nimam casa.. mogoce je to sicer samo stvar discipline, kdo ve.
Naredim pa takole: 2 l mleka segrejem na 45-50 C (temperaturo ocenim priblizno, ker nimam kuhinjskega termometra – takrat, ko lonec komaj primem z golo roko in ne morem drzat dalj casa) in ga vlijem v steklen vrc s pokrovom, ki se da dobro zapret (Frigovere, tisti z modrimi pokrovi). Vmesam 1 loncek navadnega jogurta in pokrit vrc zavijem v alufolijo, ki zelo dobro zadrzuje toploto – strdi se v nekaj urah. Ce to naredim zvecer, je jogurt zjutraj pripravljen, potem ga samo se postavim v hladilnik.
Financno se po mojem niti ne splaca (cas, segrevanje, alufolija), je pa manj kisel in se meni zdi boljsi.
Z aparatom pa nimam izkusenj.
pozdravcek,
proxima
Forum je zaprt za komentiranje.