srečno novo leto 2005
V novem letu vam želim, da bi uspeli vsak trenutek sreče zadržati čim dlje. Naj bo vsak dan nasmejan, poln upanja in sreče. Novoletne želje – skrite so sanje, majhne so tajne, naj postanejo hrepenenje in smeh, sreča naj najde pot prav do vseh.
Silvia
Mogoče samo v premislek:
Paradoks našega časa skozi zgodovino je, da imamo boljše zgradbe, a slabše živce, širše ceste, a ožje gledišče.
Potrošimo več, a imamo manj, kupujemo več, a uživamo manj. Imamo večje hiše in manjše družine, več ugodnosti, a manj časa.
mamo več diplom, a manj razuma, več znanja, a manj razsodnosti.
Več strokovnjakov, a kljub temu več problemov, več medicine, a manj zdravja.
Pijemo preveč, kadimo preveč, trošimo nesmotrno, smejemo se premalo, vozimo prehitro, preveč se jezimo, prepozno ležemo, vstajamo preveč utrujeni, beremo premalo, gledamo preveč TV in molimo poredko.
Pomnožili smo naše imetje, a zmanjšali svoje vrednosti.
Govorimo preveč, ljubimo poredko, sovražimo prepogosto.
Naučili smo se, kako preživeti, ne pa kako živeti. Dodali smo leta življenju, ne pa življenja letom. Prišli smo vse do Meseca in nazaj, a težko nam je iti čez cesto, da bi spoznali novega soseda. Osvojili smo zunanji prostor, ne pa tudi notranjega. Napravili smo velike stvari, ne pa tudi boljših stvari.
Očistili smo zrak, a onesnažili dušo. Obvladamo atom, ne pa tudi svojih predsodkov. Pišemo več, a se naučimo manj. Planiramo več, a dosežemo manj.
Naučili smo hiteti, a ne tudi čakati. Gradimo večje računalnike, ki vsebujejo več informacij, ki proizvajajo več kopij kot kdajkoli, a mi komuniciramo vse manj in manj.
To so časi hitre prehrane, a počasne prebave, velikih ljudi in majhnih karakterjev, hitrih zaslužkov in plitkih odnosov. To so dnevi dveh plač, a pogostejših ločitev, luksuznih hiš, a uničenih domov. To so dnevi hitrih potovanj, večkratnih plenic, moralnosti, ki se lahko zavrže, enodnevnih predstav, pretežkih teles.
Pomnite: preživite nekaj časa z vam dragimi, ker oni ne bodo tu večno.
Hej, draga Siliva!
Kako resnicno je vse, kar si napisala. Upiram se vsemu temu z vsemi svojimi mocmi in mi zaenkrat nekako uspeva:)
Ne rabim veliko za lep dan…nasmeh, ki ga podarim z vso iskrenostjo, preprost klepet s svojo branjevko, v miru narejeno prijetno kosilo,pomoc tistemu, ki jo potrebuje, dobra knjiga, sprehod ob morju, moja mackona, vnukovo pismo, pozdravcek na forumu, izdelek izpod svojih rok…same drobne stvari.
Vec resnicno ne potrebujem; prosim za cimbolj zdravo leto svojih dragih in tudi zase.
Zelim si, da bi vam lahko podarila prelepe stvari,
ki so se zgubile v hrupu sodobnega sveta –
tisino, vonjave poletnega dne, zametni mrak,
milijarde zvezd, let metuljev, tihe ulice.
Zelim vam se toliko stvari, toda najbolj vam zelim poguma.
Ne poguma v bitkah, ampak tistega tihega, ki vzdrzi, prezivi in nikoli ne izgubi upanja.
Poguma, ki vam bo pomagal premagati vsakrsno temo in ki bo dajal moc drugim.
Poguma, ki bo spremenil domnevni poraz v zmago.
( Sposojeno pri P.Brown… a iskreno misljeno.)
Topel pozdrav Babi
Hej, draga Siliva!
Kako resnicno je vse, kar si napisala. Upiram se vsemu temu z vsemi svojimi mocmi in mi zaenkrat nekako uspeva:)
Ne rabim veliko za lep dan…nasmeh, ki ga podarim z vso iskrenostjo, preprost klepet s svojo branjevko, v miru narejeno prijetno kosilo,pomoc tistemu, ki jo potrebuje, dobra knjiga, sprehod ob morju, moja mackona, vnukovo pismo, pozdravcek na forumu, izdelek izpod svojih rok…same drobne stvari.
Vec resnicno ne potrebujem; prosim za cimbolj zdravo leto svojih dragih in tudi zase.
Zelim si, da bi vam lahko podarila prelepe stvari,
ki so se zgubile v hrupu sodobnega sveta –
tisino, vonjave poletnega dne, zametni mrak,
milijarde zvezd, let metuljev, tihe ulice.
Zelim vam se toliko stvari, toda najbolj vam zelim poguma.
Ne poguma v bitkah, ampak tistega tihega, ki vzdrzi, prezivi in nikoli ne izgubi upanja.
Poguma, ki vam bo pomagal premagati vsakrsno temo in ki bo dajal moc drugim.
Poguma, ki bo spremenil domnevni poraz v zmago.
( Sposojeno pri P.Brown… a iskreno misljeno.)
Topel pozdrav Babi
Tudi jaz vsem želim izpolnitev vseh želja v novem letu, predvsem pa zdravje (saj pravijo: če bo zdravje, bo vse :)) in veliko srečnih trenutkov.
Upam, da bomo vsi našli čim več priložnosti za majhne trenutke, ki nas spravijo v dobro voljo, kot je napisala Babi.
Še enkrat, vsem iz srca srečno, zdravo in zadovoljno novo leto!
Ola !
Vsem skupaj želim eno zdravo, srečno in zadovoljstva polno leto 2005.
Da bi se še večkrat srečali v živo, mogoče tudi kar tako, ne le na srečanju, da bi si izmenjali še veliko dobrih receptov ter da bi na tem forumu še naprej izžarevala dobra volja prijaznih kuharic in tudi nekaj kuharjev.
En prečudovit dan vam želim, Maja
Počasi se poslavljamo od služb in računalnikov, jaz sem danes že doma, v naslednjih dneh bo tudi promet na našem forumu verjetno upadel. In prav je tako. Posvetimo se ljudem okoli sebe, spodimo službene misli, preložimo vsakodnevne skrbi. Naredimo kakšno reč, lahko malenkost, ki jo že dolgo odlagamo. Vsem skupaj nam želim prijetne, prijazne, doma tople in zunaj sončne praznične dni. Naprej pa kakšno koristno novoletno zaobljubo, prepoznavanje pomembnih stvari, notranji mir.
Mimi
Je december bil vesel?
Škoda, da slovo bo vzel.
A ura polnoč bo odbila,
novo leto prebudila.
Naj bo zdravo in veselo!
Naj prežene vse skrbi,
le veselje naj živi!
(Ivanka Mestnik)
Hvala vsem za družbo skozi celo leto in še naprej računam na vas :o)
SREČNO IN ZDRAVO 2 0 0 5 !
Vladka
Ko hodiš,
pojdi zmeraj do konca.
Spomladi do rožne cvetice,
poleti do zrele pšenice,
jeseni do polne police,
pozimi do snežne kraljice,
v knjigi do zadnje vrstice,
v življenju do prave resnice,
v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.
A če ne prideš ne prvič, ne drugič
do krova in pravega kova
poskusi: vnovič
in zopet
in znova.
(Tone Pavček)
Naj se vam trenutki, ki dajejo smisel prihodnosti in lepoto spominov lesketajo tudi v naslednjem letu!
Nelly
Forum je zaprt za komentiranje.