Najdi forum

koline

Mož je s kolin med drugim prinesel tudi svinjski jezik in srce. Prosim, pomagajte mi, kaj naj s tem počnem 🙁

Srce skuhaj, ohlajenega nareži in pripravi SRČEK V OMAKI. Recept najdeš
v vsaki kuharski knjigi.

Jezik skuhaj in ga pripravi kot “ESIH FLAJŠ” : tanko narežeš, dodaš olje
in kis, čebula, poper. Pa ne pozabi ga “olupiti”.

Hej!

Srce lahko tudi celo speces ali prerezano na pol.

S srca odstranimo kozico, ga ocistimo krvi, ga posolimo, popopramo, malo pretaknemo s slanino( socnost) in popecemo na vroci mascobi s sesekljano slanino; dodamo jusno zelenjavo, cebulo in zacimbe ter v odprti posodi nadaljujemo s pecenjem v pecici, da se meso pece tudi od zgornje toplote. Med pecenjem ga pridno zalivamo z juho ali mlacno vodo.
Ko je srce mehko, ga odvzamemo, malo sok pomokamo in malenkost poprazimo, zalijemo in prekuhamo. Srce narezemo na rezine in ga oblijemo s pretlaceno omako.

Ceprav ni v receptu, rezina ali dve limone naredi pecenje okusno.Ker imas samo eno srce, lahko naredis tudi na plosci.

Jezik skuhamo z jusno zelenjavo in celim poprom do mekega,ga olupimo, narezemo na rezine in ponudimo s pire krompirjem in kaksno zelenjavno prilogo.Dobra je leca v omaki.

Lep dan Babi

srce lahko naredis v vinski omaki. jezik pa skuhaj-kot so ti ze povedali. lahko ga samo narezes in zraven ponudis hren z jabolki ali jajcem…ali pa samo hren. zraven pa mogoce solato iz kislega zelja in fizola. pa seveda-krompirjeva tudi dobro gre zraven. lp petra

Jezik je dober tudi v mineštri.

Hvala vsem. Jezik sem že skuhala in moram priznati, da je kar dober. Zdaj me čaka še srce.
Lep sončen pozdrav

Hmmm, mi smo dali oboje v krvavice.

Lp, T

Haha:)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close