Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Praženo kislo zelje-kaj zraven?

Praženo kislo zelje-kaj zraven?

Čisto sem brez idej! Mi lahko pomagate?
Zdajle pražim zelje za jutrišnje kosilo. In kaj naj pripravim zraven? Doma imam čisto običajne stvari: riž, krompir, skuto, smetano, jajca, moko… Nekaj, kar bi se pripravilo že zvečer in se jutri samo pogreje… Imate kakšen predlog?

Hvala že vnaprej!

Jaz zraven dam krvavice in krompir v kosih.

Pečenice

Jaz pa bi naredila skutne cmoke z zdrobom (recept sama poberem po sestri Vendelini). Če si bolj mesojede sorte, bi jih zabelila npr. z nekaj pancete. Jutri bi jih pregrela v pečici.

Hvala, punce! Vsi nasveti mi bodo še prav prišli, zaenkrat pa bom naredila skutne cmoke. Mija, če si še na netu, te prosim za recept. Če ne, pa tudi ni panike, bom poiskala po kuharskih knjigah, ki jih imam doma (seveda Vendeline ni med njimi ;))).

Hm, težka bo, ker sem še na delu, ko bom pprišla domov, bo pa zate prepozno! :)))

Bom poskusila na pamet: Zmešamo 40 dag skute, 3 ali 4 jajca, sedem dag stopljenega masla ter ščep muškatnega oreščka in sol. Dodamo toliko pšeničnega zdroba, da je zmes primerno gosta, in počakamo pol ure, da se zdrob napne. Oblikujemo žličnike ali cmoke in jih skuhamo v osoljeni vodi!

Ampak, Stanka, ne me za ušesa, če ti ne uspejo, ker je to recept na pamet! :))) Lahko pa enega poskusno skuhaš, če se ne motim, naj bi bil v 10 minutah ravno pravi: ne prerahel in ne pretrd in s prijetnim skutnim okusom.

Variante: dodane popečene kruhove kocke, zelišča, šunka …

Se popravljam!!!!

Pravi recept je tak:

35 dag skute
3 dag masla
2 jajci
18 dag pšeničnega zdroba
sol

Vse sestavine zmešamo in pustimo pol ure, da se zdrob napne. Zakuhamo jih v vrelo vdo in počasi kuhamo pokrite 15 do 20 min.

Ajoj, Stanka, upam, da si včeraj kuhala po svoji pameti in ne mojih navodilih.

Sicer me zdajle nekam pošiljaš!((((-:

Hej, Mija! Nic bat!
Ti recepti s skuto (toliko jih je), so itak malo na priblizno. Veliko je odvisno od vlaznosti skute. Tudi ce se recepta prav natancno ne drzimo, z dodatkom zdroba vec ali manj, stvar popravimo.
Prepricana sem, da je stvar uspela:)

Lep pozdrav Babi

jaz imam rada zraven krompirjeve zgance z ocvirki ali zaseko. petra

Meni pa povejte kaj več o praženem zelju, prosim. Prvič slišim za tako stvar. Pa tako njami se sliši.

Lp.

ja, tole pa tud mene zanima, kako pražiš zelje.Jaz kislo zelje skuham, potem ga pa zabelim, tako delamo vsi.Kako to misliš da ga pražiš.
Sicer pa predlagam, da zraven kislega zelje pijete cviček.

Na hitro prepražiš čebulo in potem dodaš kislo zelje. Na vročem ognju mešaš dokler zelje ne začne oddajati soka. Dodaš začimbe ( jaz vedno dodam rdečo papriko ), zaliješ z malo vode in dušiš še kake pol ure ( če imaš rajši hrustljavo zelje, dušiš manj časa ). Na koncu odkriješ pokrovko, da izpari vsa ovečna voda. In to je to. Slastno, enostavno hitro.
LP Tina

Mija, delala sem jih zjutraj, po tvojem “pravem” receptu! ;)))
Slastni še pa še… Hvala!

PS: Zadnje čase komaj pridem na net, zato tako pozna zahvala.
Lepe praznike!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close