Praženo kislo zelje-kaj zraven?
Hm, težka bo, ker sem še na delu, ko bom pprišla domov, bo pa zate prepozno! :)))
Bom poskusila na pamet: Zmešamo 40 dag skute, 3 ali 4 jajca, sedem dag stopljenega masla ter ščep muškatnega oreščka in sol. Dodamo toliko pšeničnega zdroba, da je zmes primerno gosta, in počakamo pol ure, da se zdrob napne. Oblikujemo žličnike ali cmoke in jih skuhamo v osoljeni vodi!
Ampak, Stanka, ne me za ušesa, če ti ne uspejo, ker je to recept na pamet! :))) Lahko pa enega poskusno skuhaš, če se ne motim, naj bi bil v 10 minutah ravno pravi: ne prerahel in ne pretrd in s prijetnim skutnim okusom.
Variante: dodane popečene kruhove kocke, zelišča, šunka …
Se popravljam!!!!
Pravi recept je tak:
35 dag skute
3 dag masla
2 jajci
18 dag pšeničnega zdroba
sol
Vse sestavine zmešamo in pustimo pol ure, da se zdrob napne. Zakuhamo jih v vrelo vdo in počasi kuhamo pokrite 15 do 20 min.
Ajoj, Stanka, upam, da si včeraj kuhala po svoji pameti in ne mojih navodilih.
Sicer me zdajle nekam pošiljaš!((((-:
Na hitro prepražiš čebulo in potem dodaš kislo zelje. Na vročem ognju mešaš dokler zelje ne začne oddajati soka. Dodaš začimbe ( jaz vedno dodam rdečo papriko ), zaliješ z malo vode in dušiš še kake pol ure ( če imaš rajši hrustljavo zelje, dušiš manj časa ). Na koncu odkriješ pokrovko, da izpari vsa ovečna voda. In to je to. Slastno, enostavno hitro.
LP Tina
Forum je zaprt za komentiranje.