Najdi forum

mleti mak

Mene zanima kako zmeljete mak za npr. makovo pecivo oz. biskvit

Hej, imam el. mlincek za kavo, ki ga zanjo nikoli ne uporabljam; zato pa je stalno v uporabi za mletje sladkorja, maka in se cesa.

V multipraktiku se nisem poskusila, zato ne vem, kako bi slo. V mlincku mak krasno zmelje. Lp

V trgovinah imaš mlinček, za mak, za jedrca in kavo, enostavo ekstra vrečko prineseš in zmelješ. Pri nas nič več bolečih rok, kreganja….in težav, ko je treba zmlet več kot kilo orehov…….. grem v Spar in si zmeljem, pa lepo na eno kavico zavijem, vsi celi nič ne boli……….pa hitro in drobno….

Joj, Kroki! Ti se pa znajdes:) Mogoce jo imajo tudi pri nas.
Vcasih smo tako nosili v majhno bliznjo trgovino mlet kavo v zrnju.
To je bil cas Milke Planinc, ko je bila pri nas redukcija kave, praska…
Kupovali smo jo v Trstu…pa smo preziveli zivi in zdravi:) Lp

Enkrat sem tako kot piše Kroki zmlela orehe v Sparu, pa sem jih lahko samo stran vrgla. Zakaj? Notri je bilo kar nekaj lušin, ropotalo in škrtalo je, zmlelo jih pa ni in takih orehov nisem mogla uporabit.

Mak pa meljem z mlinčkom za kavo, tako kot Babi. Moja mama je imela prav posebno napravo za mletje maka, pa ni bil nič boljše zmlet kot z mlinčkom.

Jaz sem tudi imela star mlinček za kavo pa je šel v malorotako da sedaj vse kupujem zmleto.A je mogoče katera probala narejene nadeve ki jim dodaš mleko,kakšen okus imajo?
lp geri

Znajt se je treba, orehe pa prineseš od doma, jih prej prebereš, potem greš šele mleti……..zdaj je opravilo veselje, tik tak je kila končana, tisto kar je od koga ostalo v mlinčku strešeš stran, potem pa ……..

Hej, Vladka!

Vceraj mi od desetih do pozno v noc povezava ni delala ( pretrgan kabel v mestu). Tudi v trgovini nisem imela srece. Na Droginih vreckah ni vec recepta:(((. Velika skoda! In stare vrecke ne najdem ( bila je v knjigi); vrjetno jo je kak skrat odnesel:))) Lep pozdrav na jug Babi

jaz pa kupim že zmlet mak in ga dam v zmrzovalnik,da ga imam pri roki,ko ga rabim,ker mi je že dvakrat ratal žarek. Orehe pa vedno preberem in potem odnesem zmlet. lp

vitka

Hvala vitka za nasvet takoj sem dala mak v zmrzovalnik ,tudi meni je že ratal žarek
lp geri

Babi, ni hudega, bom že uporabila kakšen drug recept, če se že bom odločila za makovo potico. Vseeno hvala za trud in dobro voljo ter lep pozdravček, tokrat tudi pri nas dokaj mrzel, od daleč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close